Ton (53) in Vragen van ouders

Eerste ontmoeting in twee jaar

Dag panel,
Komende week heb ik voor het eerst in 2 jaar weer contact met mijn zoontjes via een omgangshuis. 2 jaar geleden zijn zij door hun moeder niet meer naar mij teruggebracht want ze woonden toen nog de meeste tijd bij mij. In hun ogen ben ik degene die niet naar hen heeft geluisterd en wilden ze niet meer naar mij. Er is geen écht incident geweest behalve dat hun moeder mijn huidige partner niet erg leuk vond. Nu zeggen zij mij niet meer te willen zien. Hoewel ik begrijp dat ze een loyaliteitsprobleem zullen hebben en moeder hier in niet erg positief voedt ben ik er van overtuigd dat kinderen recht hebben op hun vader én moeder. Nu heb ik dus binnenkort een 1e ontmoeting wat ik erg spannend vind maar tegelijkertijd ook lastig. Lastig vooral omdat de jongens in een erg lastige positie komen. Ik mis ze enorm en wil graag dat zij zich comfortabel voelen. Wat doe ik en waar heb ik het met hen over tijdens dit 1e gesprek?
Groeten,

Ton

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CharlotteGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Charlotte

Hoi Ton, Wat goed dat je ons gevonden hebt! Ik kan me heel erg goed voorstellen dat het erg spannend is voor jou maar ook voor de jongens. Zelf heb ik een soortgelijke ervaring met zo’n ontmoeting. Ik heb namelijk enige tijd geen contact gehad met mijn moeder. Dit kwam niet door wat mijn vader zei of deed maar puur door de acties van mijn moeder. Ik weet niet hoe oud jou zonen zijn maar uiteindelijk heb ik ingezien dat ze wel mijn moeder is en dat ik haar wel in mijn leven wil. De eerste keer na deze periode… Lees verder »

Gerjan

Hee Ton, Wat vind ik als zoon van een vader het goed dat je je zo inzet voor je zoons. Hoe je je moet gedragen tijdens de ontmoeting is super lastig en er is hier ook niet echt een advies voor. Wel heb ik een tip. Probeer je niet teveel door je emoties te laten leiden op het moment, ga er open en ongedwongen in. Elk begin is lastig vooral als er veel negatief gepraat is over de vader in dit geval. Mijn moeder heeft dit ook jaren gedaan en mede dankzij haar heb ik meer als 8 jaar mijn… Lees verder »