Fenna (33) in Vragen van ouders

Depressieve vader

Hallo allemaal,
Ongeveer 5 mnd geleden heeft mijn partner aangegeven de relatie te willen verbreken. We hebben een zoon van 5 en dochter van bijna 3 jaar oud. De afgelopen twee jaar hebben wij het als gezin heel moeilijk gehad omdat mijn nu ex-partner zwaar depressief was. Nadat de boel is geëscaleerd zijn we bij de huisarts beland en vanuit daar kon hij direct door naar de crisisdienst van de GGZ. Dit traject is naar mijn idee te vroeg gestopt en ik vind dat het nog steeds niet goed gaat. Daar staat hij anders in.
Van dit alles heb ik veel verdriet, de afgelopen twee jaar heb ik het gezin draaiend gehouden, mezelf weggecijferd. Onze kinderen geprobeerd hierdoorheen te loodsen. Een klap dat we nu uit elkaar gaan, een huwelijk was op komst. Het lukt hem niet ‘het gezinsleven’ en te voldoen aan het plaatje, hij is niet happy. We proberen nu alles zo goed mogelijk te regelen, er ligt een ouderschapsplan en mijn ex-partner heeft een huis gekocht in dezelfde straat schuin aan de overkant. Ik blijf met de kinderen in het huidige huis. Fijn dat papa dichtbij is voor de kids. Ze gaan daar om het weekend heen en 1x p week op een doordeweekse dag. Tussendoor is er ook contact mogelijk omdat hij zo dichtbij woont. Blijft feit dat ik last heb om mijn kids los te laten straks, ik gun hun het contact met hun vader, maar in zijn depressieve toestand kan hij soms amper voor zichzelf zorgen. Wel afgesproken dat als het niet gaat hij dit aangeeft. Het voelt niet fijn, hebben jullie tips??

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FennaJelicia Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Fenna

Hoi Jelicia, Dank je wel voor jou uitgebreide reactie en delen van hoe je dit hebt beleefd als kind. Dit geeft mij wel steun en heb ook wel het gevoel de kinderen goed te begeleiden op dit moment. We hebben de kinderen altijd verteld dat zij hier niks aan kunnen doen en ook nu met de scheiding dat het niet aan hun ligt. Ze nooit hoeven kiezen tussen papa en mama. En van allebei mogen houden. Ik ben zelf kind van gescheiden ouders, maar heb het goede voorbeeld gehad. Zelf heb ik het moeilijk op dit moment omdat vader wisselend… Lees verder »

Jelicia

Beste Fenna, Bedankt voor je vraag op het forum, een hele lastige vraag waar ik ook echt even goed over na moest denken. Ik hoop dat ik je kan helpen met mijn ervaring:). Mijn situatie was net wat anders, mijn moeder was depressief maar wij woonden bij haar en gingen om de week een weekend naar mijn vader. Eigenlijk merkte ik vroeger vrij weinig van mijn moeder en dat het anders was dan bij andere kinderen, voor mij was dit mijn thuis en mijn moeder. Pas toen ik ouder was (en het periodes ook slechter ging met haar, opnames en… Lees verder »