peter (40 jaar) in Vragen van ouders

Contactgegevens

Heb je recht op adresgegevens?

Ik ben helaas afgelopen jaar gescheiden. Mijn oudste kinderen zijn de deur uit maar mijn jongste dochter van 15 woont bij haar moeder. Het lukt niet om tot een omgangsregeling te komen. In de zin dat mijn ex blijft aangeven dat mijn dochter dat niet wil. Ik kan haar niet meer bereiken. Ik heb geen mobielnummer meer dat is gewijzigd en niet doorgegeven. Ik heb geen mailadres. Wat ik blijf doen is schrijven en brieven door de bus stoppen. Ik ben alleen bang dat mijn ex straks verhuisd en dan ook niet doorgeeft waar ze naar toe is verhuisd. Van haar heb ik inmiddels ook geen mobiel nummer meer (mobiel stuk en dan geen nieuw nummer doorgeven) alleen een mail adres van haar.
Mijn vraag is dan ook heb ik recht om te weten waar mijn dochter woont? Of recht op contact gegevens?

Peter

5 reacties

  1. Anoniem op 11 december 2014 om 09:14

    Wat mij opvalt in de reacties is dat er vaders tussen zitten die, volgens hen, slecht zijn behandeld door hun ex-vrouwen en nu alle gescheiden vrouwen over een kam scheren.
    Over de andere kant van de medaille hoor ik ze niet. En daar kan ik juist heel goed over meepraten. Niet alle vaders zijn zielig en niet alle moeders zijn bitches.

    @ Anneke: dank voor je informatieve antwoord.

  2. Anneke op 11 november 2014 om 13:52

    Beste Peter,

    het is een vervelende situatie waar je nu in zit en ik wil niet oordelen over je ex, omdat ik niet weet wat er tussen jullie heeft gespeeld. Een verhaal heeft altijd 2 kanten.
    15 jaar is een leeftijd, waarop jongeren vinden dat zij heel goed weten wat goed voor hen is en hoe zij daarmee om kunnen gaan. De reden dat er nu geen omgangsregeling is, is mij ook niet duidelijk uit je verhaal.
    Je hebt inderdaad recht op informatie en je ex heeft de plicht om deze informatie aan je te verstrekken. Direct instanties inschakelen, raad ik je af, dat kan altijd nog.
    Misschien kun je het eerst proberen via je huisarts of maatschappelijk werk van de school van je dochter. De school is ook verplicht om jou informatie te verstrekken als je daarom verzoekt, zij hoeven dit niet uit zichzelf te geven.

    In een eerder commentaar las ik, dat wanneer er geen omgangsregeling is, beide ouders evenveel zeggenschap en rechten hebben. Dit is niet juist. Dit is afhankelijk of beide ouders het gezag hebben en of zij beiden juridisch ouder zijn.

    Daarnaast wil ik ook blijven benadrukken dat een goede scheidingsbegeleider van groot belang is bij het regelen van een scheiding en alle aspecten behandelt, niet alleen de juridische kant.

    Heel veel sterkte.

    Hartelijke groet,

    Anneke

  3. Bernd op 10 november 2014 om 16:34

    Goedemiddag,

    Ik wil graag even reageren op het bericht van Mickey.
    Wellicht is het aan te raden eens het boek ´de afwezige vader bestaat niet´ te lezen.

    Daarna nog eens kijken of het onterecht is dat moeders alles denken te kunnen maken. Ik ben van mening dat het systeem ze daar alle ruimte voor geeft. Vele moeders maken er dan ook volop gebruik van, hoe verwerpelijk dat ook is en zéker niet in het belang van de kinderen.

  4. Mickey op 10 november 2014 om 08:18

    De opmerking “moeders alles denken te kunnen maken” is onterecht. Maak daar maar ouders in vechtscheiding van.

  5. Bernd op 9 november 2014 om 15:23

    Ja…zij is verplicht die gegevens te geven. Ook kan zij niet zomaar verhuizen zonder overleg. Indien de rechter geen contact verbod heeft opgelegd heb je gewoon recht je dochter te zien. Je zou eventueel contact op kunnen nemen met het juridisch loket óf een advocaat. Mij is gebleken dat moeders alles denken te kunnen maken zonder instemming van de vader. Dat is niet juist en moreel verwerpelijk. Je zou ook contact met jeugdzorg of de raad voor de kinderbescherming kunnen opnemen. Er is geen omgangsregeling lees ik. In dat geval hebben beide ouders evenveel zeggenschap en rechten.

Laat een reactie achter