Linda (40) in Vragen van ouders

Communicatie via kinderen

Mijn ex en ik zijn sinds 3 jaar uit elkaar en sindsdien loop ik tegen een muur aan qua communicatie met ex. Het enige wat hij doet is dwarsliggen. Het ergste is dat hij mijn jongens belast met zaken voor volwassenen. Heb al diverse malen dringend gevraagd om hier mee te stoppen. Maar hij stopt hier niet mee. Mijn jongens hebben hier emotioneel heel veel last van en gaan binnenkort starten met hulpverlening. Ik loop tegen een muur aan en dit kost me al 3 jaar heel veel energie. Ben ten einde raad wat ik hiermee aan moet. Hij communiceer alles via mijn kinderen en dat MOET gestopt worden. Wie of wie heeft een tip? Ben echt ten einde raad.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HildeAnouk Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hilde

Hoi Linda, Wat fijn dat je het forum gevonden hebt. Ik wil je meteen zeggen dat ik het heel goed vind dat je zelf beseft dat communicatie via de kinderen absoluut niet de juiste weg is. Ik heb het geluk dat mijn ouders vroeger alles zelf hebben gecommuniceerd, daardoor heb ik me nooit zorgen hoeven maken om iets door te moeten geven en daar ben ik heel blij mee. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat dit voor je jou en kinderen erg stressvol is en dat je geen idee hebt wat je nou nog meer kan doen, omdat… Lees verder »

Anouk

Beste Linda, Bedankt voor je mooie vraag! Ik denk dat dit een veel voorkomend probleem is en ik herken het ook. Mijn eigen ouders hebben ook lange tijd negatief over elkaar gepraat in het bijzijn van mij en mijn broer dus mijn volgende adviezen zijn gebaseerd op eigen ervaringen en ervaringen van anderen om mij heen. Het is lastig te zeggen wat je hier echt aan kunt doen. Als je ex degene is die het doet, is hij ook degene die iets aan zijn gedrag zou moeten veranderen, maar dan moet hij er wel eerst van bewust zijn dat hij… Lees verder »