Marielle (41) in Vragen van ouders

Communicatie

Ik ben Marielle, gescheiden na een moeizaam huwelijk waarin communicatie het grootste probleem was, heb twee kinderen: een van 11 en een van bijna 13. Ik doe enorm mijn best om goed te communiceren met mijn ex en de kinderen hierin zo min mogelijk te belasten en zet mezelf al vaak aan de kant in het belang van de kinderen. Maar ik merk dat me dat steeds meer stress geeft en het me soms ook niet meer lukt. Dochter wil eigenlijk ook niet meer naar vader toe en ik probeer al steeds naar hem te vertalen waarom ze zo boos is maar dat komt niet aan. Hij kan het op een of andere manier niet. Vader liet bijvoorbeeld niet weten dat hij een nieuwe vriendin had in januari, ik hoorde dat via de kinderen en moet op dat moment ook omgaan met mijn eigen emotie hierin omdat ik niet voorbereid ben. Dat gebeurde ook toen ze na de zomervakantie ineens bij hem is gaan wonen en ik dat ook weer via de kinderen hoorde. En eigenlijk gaat dat overal mee. Ik vraag steeds of hij belangrijke dingen met mij wil delen maar dat doet hij niet. Hij neemt eigenlijk weinig verantwoordelijkheid. Als ik namens de kinderen een mail stuur met wat ze mij vertellen dan gaat hij zich verantwoorden of dingen wegrelativeren en het enige wat ik kan doen is de kinderen hierin coachen. Afspraken maken wil hij niet. Ik voel me enorm machteloos. Hoe ver moet ik hierin gaan?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DieuwkeJazz Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dieuwke

Beste Mariëlle, Wat goed dat je hier je verhaal bent komen delen, ik kan me voorstellen dat je je erg machteloos voelt in deze situatie. Je wilt graag communiceren met de vader en probeert de relatie tussen hem en de kinderen te verbeteren, maar hij schiet hierin zelf tekort. Als kind van gescheiden ouders herken ik mijzelf in jouw verhaal. Mijn vader woonde redelijk ver weg en hield ons heel slecht op de hoogte van waar hij mee bezig was. Zo was hij ‘ineens’ getrouwd met zijn vriendin die wij nog amper kenden of vertelde hij pas dat hij ging… Lees verder »

Jazz

Hoi lieve Mariëlle, Wat super dat je het forum hebt gevonden om je verhaal op te delen. Mag ik jou als eerst een compliment geven en zeggen dat ik het super mooi vind om te lezen hoe jij je kinderen hier allemaal zo min mogelijk mee probeert te belasten, zo waardevol voor jouw kids! Ik lees dat je echt al super veel dingen hebt gedaan om het contact en de communicatie beter te maken, voor je kinderen is het natuurlijk ook niet fijn om een “doorgeefluik” te zijn. Ook super vervelend moet het voor jou zijn dat je dochter het… Lees verder »