Anne (46) in Vragen van ouders

Bang haar te verliezen

Sinds n maand woont mijn dochter van 16 meer bij haar vader, dan bij mij en haar jongere zusje. Logisch, daar is meer vrijheid en rust. Bovendien heeft hij nog geen partner die ze kan tegenkomen. Vorige maand had ze zelf een planning gemaakt. Hoewel dat veel pijn doet probeer ik haar ruimte te geven. In haar ogen ben ik namelijk de grootste schuldige van de scheiding en ik heb geen zin om haar papa zwart te maken. Nu belt ze me wel om de haverklap om hulp te vragen op de meest onmogelijke momenten. Of ik haar ergens naar toe breng, ze geld mag, ik de school wil bellen met een smoes etc. Bijv als t regent en ze geen zin heeft om naar school te fietsen, dan mag ik taxi rijden. Ik haast me dan naar t huis van haar vader en breng haar maar. Alles om contact te houden… Het voelt alleen steeds rotter. Ik ben haar hulpje, maar niet goed genoeg om bij te zijn…. Ik durf geen grens te stellen uit angst om haar helemaal te verliezen…. Haar kamer waarvoor ik in ons huurhuisje elke euro heb moeten omdraaien staat ongebruikt te verstoffen. Ook naar haar zusje kijkt ze niet om. Hoe kan ik het tij keren?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
sabineAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
sabine

Hoi Anne, Pfff wat lastig zeg! Ik weet natuurlijk niet de hele situatie dus sommige dingen kan ik verkeerd invullen maar wat goed dat jij haar vader niet zwart maakt. Dit was voor mij altijd super belangrijk dat mijn ouders liefdevol over elkaar bleven praten. Voor mij was mijn vader de grootste schuldige en hij bleef de schuld bij mijn moeder leggen en dat werkte averechts in het contact. Op 16 jarige leeftijd zou ik ook kiezen voor vrijheid. Dat is een pijnlijke, maar voor haar logische, keuze. In haar planning kun je alleen maar accepteren. Het zijn haar keuzes… Lees verder »

Anne

Hallo Anne, Bedankt voor je bericht en wat een frustrerende situatie moet dit wel niet voor je zijn! Ik snap heel goed at jij je door deze manier van doen gebruikt voelt door je dochter. Als ik jou was zou ik dan ook duidelijk maken dat het voor jou een beetje zo voelt, want ik denk dat het goed is als ze zich hier eens bewust van wordt. Om het contact te verbeteren zouden jullie ook bijvoorbeeld wat vaker leuker dingen samen kunnen gaan doen, misschien dat ze dan ziet hoe het is en dan ook misschien de tijd van… Lees verder »