De vriendin van mijn vader is tof

Nicole
03 okt 2017

Ik heb het idee dat mijn vader meteen op zoek is gegaan naar een nieuwe vriendin toen duidelijk werd dat het huwelijk van mijn vader en moeder werkelijk in een scheiding zou eindigen. Het duurde nog een hele tijd voor ze officieel gingen scheiden. In die tijd ging mijn vader steeds vaker bij een vriendin langs. En op een gegeven moment mompelde hij ook dat hij daar bleef slapen. Ik had toen allerlei persoonlijke problemen dus het is eigenlijk een beetje langs me heengegaan. Het viel mij wel op dat hij daar steeds vaker heen ging en dat hij zich ook steeds minder beschaamd voelde om te zeggen dat hij naar haar toeging.

Op een gegeven moment vond hij het tijd worden dat wij haar zouden ontmoeten. Mijn zusje en ik zaten daar nog helemaal niet op te wachten maar goed, voor mijn vader leek het erg belangrijk. We waren allemaal erg zenuwachtig en het begin was vrij ongemakkelijk. De vriendin van mijn vader begon gelijk verkeerd door iets negatiefs te zeggen over mijn moeder. Op die opmerking na leek ze wel een aardige vrouw, maar toen werd ik wel meteen wantrouwig. Waarom moest ze nou zoiets zeggen? Ik besefte me toen ook dat ze natuurlijk helemaal van één kant geïnformeerd werd over alles wat er tijdens de scheiding gebeurd was. Ik had hoofdpijn na die avond van de stress en wilde snel weer naar huis.

Uiteindelijk bleek het echt een toffe vrouw. Ze is eerlijk, je kan alles met haar bespreken en ze is niet manipulatief of wat dan ook. Ik zeg altijd voor de grap tegen haar dat ik blij ben dat ik haar getroffen heb en geen boze stiefmoeder. Het is tegelijk ook juist moeilijk dat ik haar aardig vind. Mijn moeder is jaloers om het contact tussen mij en de vriendin van mijn vader en dit hou je altijd in je achterhoofd. Ik voel me dan toch wel schuldig. Maar tegelijk weet ik ook dat dat onzin is, omdat ik maar één moeder heb en zij is nooit te vervangen.

Nicole (24)