Mama is morgen van mij

Villa Pinedo
08 feb 2018

Als kind was ik altijd groot fan van Kinderen voor Kinderen. In de liedjes werd altijd echt vanuit het kind gezongen. Eén van de beste liedjes vond ik ‘Mama is morgen van mij’. Dit gaat over het krijgen van een stiefvader. Wat vond ik het moeilijk om een andere man toe te laten in ons gezin vrij kort na de scheiding. Ik kreeg niet genoeg tijd om te wennen aan de situatie en het voelde alsof mijn mama werd afgepakt van mij.

Dit deel van het liedje zong ik dan ook altijd uit volle borst mee:

Ik zei: Jij denkt misschien dat jij

hier nu de regels bepaalt

Ik zei: Jij denkt misschien dat ik

je zomaar laat doen

Dat heb je fout

Fout, fout, fout, fout, fout…

En ook al ben je dan mama’s nieuwe vriend

Dat laat me koud

Mama is morgen van mij

Vanaf morgen is mama van mij

Het was moeilijk om mijn stiefvader te accepteren. Hij was ook nog eens degene met wie mama vreemd was gegaan tijdens het huwelijk met mijn vader. Als kind heb ik hem nooit echt geaccepteerd, maar toen ik ouder werd zag ik dat hij mama gelukkig maakte en probeerde ik geen problemen meer met hem te zoeken en juist met en naast elkaar te leven.

Ik miste de tijd met mama. Dat komt in het liedje heel duidelijk naar voren: ik wilde mama ook gewoon een dagje voor mezelf. En ik had meer tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Daarom adviseer ik iedere ouder die deze situatie herkent: Geef ons de tijd om te wennen en laat ons weten, niet alleen door het te zeggen maar door het echt te laten merken, dat wij niet om de liefde en tijd van onze ouders hoeven te vechten.

Anoniem(22)