Je krijgt een halfbroertje of zusje. HELP!

Mama vertelde het mij en mijn zusje op een leuke manier. Ze gaf ons een boek over wat er gebeurt met mama als zij een baby in haar buik heeft. We snapten er niets van. En toen zei ze het. Jullie krijgen een halfbroertje of zusje. Maar hoe moet dat straks dan? Wat als de baby meer aandacht krijgt dan wij. Straks vindt mama de nieuwe baby leuker dan ons.

Al deze vragen spookten door mijn hoofd. Ik vertelde mama hierover. En zij snapte mijn angst wel. Deze baby heeft straks natuurlijk allebei de ouders bij elkaar. Die nog wel van elkaar houden. Mama en ik maakte de afspraak dat als ik me ooit minder belangrijk voelde dan de nieuwe baby, ik mama aan haar jas mocht trekken en het gewoon mocht zeggen. Ik kan me niet herinneren of ik dat ooit heb gedaan, maar het feit dat ik het gevoel had er controle over te hebben hielp voor mij heel erg.

Eigenlijk ging het heel erg goed. Ik kreeg een halfbroertje en ik mocht met alles meekijken en helpen. Hierdoor ben ik nooit jaloers geworden op hem en kunnen we het super goed met elkaar vinden. Het beste wat je kan doen als je dezelfde angst hebt als ik had is erover praten met je mama of papa. Ouders kunnen het beste jou overal bij betrekken zodat jij je niet achtergesteld voelt en je een hele leuke band kan opbouwen met je halfbroertje of zusje!

Malou(22)

Inspirerend? Deel dit bericht!

Reacties

avatar
  Op de hoogte blijven  
Laat het mij weten wanneer er