Twee schatten erbij

07 sep 2012

Ik ben Wissame, 18 jaar en heb ook gescheiden ouders. Ik was bijna zes jaar toen het gebeurde en wist niet zo goed wat het allemaal inhield ‘een scheiding’. Ik moest de keuze maken bij wie ik wilde wonen en dat was vreselijk voor mij. Als ik er nu terug aan terugdenk, vraag ik me soms af waarom ik er niks aan kon doen.

Een scheiding is nooit leuk
Ik vond het een vreselijke ervaring, een scheiding is nooit leuk. Ik heb mijn beide ouders kapot zien gaan en daar leidde ik zelf ook onder. We waren een gelukkig gezin maar er zijn bepaalde dingen gebeurd tussen mijn ouders waardoor het beter was om te scheiden. Nu zijn mijn ouders allebei hertrouwd. Mijn vader heeft met zijn vrouw twee kinderen: een meisje en een jongen. Het zijn echt twee schatten! Ik ben heel blij dat ik ze in mijn leven heb. Ik woon met mijn moeder, mijn stiefvader en mijn broer. Wij hebben het goed. Mijn vader woont gelukkig niet zo ver dus ik zie hem elke dag.

Tip voor jongeren
Een tip die ik je wil geven is: denk nooit dat JIJ de oorzaak bent van een scheiding. Het is de beslissing van je ouders. En daar sta jij als kind helemaal buiten.