Robin (17) in

Onderhoudsplicht

Hallo,
Mijn naam is Robin en ik ben 17 jaar oud. Mijn ouders zijn sinds 2 jaar gescheiden. Op het moment woon ik bij mijn vader. Ik doe een mbo studie juridische dienstverlening. Dit doe ik in Leiden. Mijn OV moet dus betaald worden. Ik heb heel erg ruzie met mn vader terwijl ik al 5 weken ruzie met hem heb. Maar hij weigert deze kosten te betalen. Mijn moeder verdient niet genoeg om dit bedrag te betalen. Mijn vader krijgt ook kind gebonden budget en kinderbijslag, hier zie ik niets van terug en tripjes naar Frankrijk kunnen wel en andere dingen ook.. Op mijn studie leer ik dat mijn vader een onderhoudsplicht heeft. dit houdt in dat de ouder waarbij het kind het meeste is die moet onderhouden in onderdak, scholing, kleding etc. Ik krijg ook geen kleedgeld of zakgeld en moet alles zelf betalen van mijn bijbaantje.. Mijn school heeft mijn vader ook al een keer gebeld dat hij verantwoordelijk is voor mij hij weigetrt namelijk al 3 maanden mijn ov te betalen. School wilt hem hier niet op attenderen de hele tijd. Wat moet ik nu doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Samantha
Samantha
7 jaren geleden

Hoi Robin, Wat goed dat je dit forum hebt gevonden en hier je vraag durft te stellen! Je hebt deze vraag een tijdje geleden al gesteld en ik vraag me af of er ondertussen iets is veranderd? Ik hoop het heel erg voor je. Ik heb zelf in een vergelijkbare situatie gezeten dus ik weet heel goed hoe je je voelt. Zaken als geld en studiekosten etc zijn dingen waar jouw ouders verantwoordelijk voor zijn, zij horen die dingen voor jou te regelen. Jij hoort je hier geen zorgen om te hoeven maken. Wat je zegt over onderhoudsplicht klopt helemaal,… Lees verder »

Eva
Eva
7 jaren geleden

Beste Robin, Bedankt dat wij jou mogen helpen. Wat een vervelende situatie. Jammer genoeg is het OV ook niet gratis. Goed van jou, dat je school erbij hebt proberen te betrekken bij deze situatie. Misschien kan het een oplossing zijn als je ouders allebei de helft van het bedrag betalen voor jouw OV-chipkaart. Hebben jouw ouders al met elkaar gepraat, sinds dat jij ruzie hebt met jouw vader? Is er nog meer onenigheid over andere afspraken? Als dat zo is, dan kan een mediator de oplossing zijn. Mocht je er alsnog niet uitkomen, laat dan nog eens een berichtje achter.… Lees verder »