Skip to content
Sandra (35) in Vragen van ouders

Wanneer vertellen we het?

Mijn partner en ik hebben besloten dat we gaan scheiden. Onze kinderen zijn 6 en 8 en we twijfelen heel erg wat we wanneer tegen de kinderen moeten vertellen. We gaan heel goed en respectvol met elkaar om. We hebben geen ruzie en wonen nog samen. We twijfelen of we de kinderen nu al in moeten lichten (want we merken dat ze voelen dat er wat is), of dat het beter is om ze pas in te lichten als er meer duidelijkheid is omtrent praktische zaken als woonsituatie e.d. We willen hun gevoelens bevestigen, maar ze ook nog niet belasten met zaken waar ze niets mee kunnen. Wat is wijsheid? Alvast bedankt voor de reactie’

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DieuwertjeElin Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dieuwertje

Hoi Sandra! Wat fijn dat je hier je vraag hebt gesteld! Toen mijn ouders besloten te scheiden omdat mijn moeder een nieuwe vriend had, heeft mijn vader dit uit boosheid meteen die nacht tegen ons gezegd. Toen ging mijn moeder meteen weg en heeft zij haar kant van het verhaal niet kunnen vertellen, en zo werd mijn moeder meteen al de boeman. Het heeft best lang geduurd voordat ik haar niet meer zo zag! Mijn ouders hebben er toen duidelijk niet over nagedacht hoe ze dit aan ons moesten vertellen, terwijl dat toch erg belangrijk is! Daarom vind ik het… Lees verder »

Elin

Dag Sandra, Wat fijn dat je er nu al over nadenk. Mijn ouders zijn gescheiden en vertelden het pas de dag dat mijn vader weg ging. Er was toen al een heel huis ingericht en hij sliep diezelfde nacht niet meer thuis. Dit is één van de zwaarste dingen van de hele scheiding geweest, ineens is je veilige basis weg. Als ik het zelf had mogen doen, was ik twee of drie weken vantevoren begonnen met rustig vertellen dat je uit elkaar gaat, inderdaad wanneer de praktische zaken wel al duidelijk zijn. Kinderen zitten met heel veel vragen en het… Lees verder »