Nicoline (43) in Vragen van ouders

Regeling aanpassen

Hallo,
Afgelopen mei ben ik gescheiden van mijn man gaan wonen. Onze jongens 12 en 13 jaar wonen sindsdien elke week 2 nachten bij hun vader. De ene keer het weekend en de andere keer doordeweeks. Hun vader wil ze vaker zien. Zij willen geen verandering omdat ze het zo goed vinden. Samen met mediator hebben we besloten dat we de regeling wel willen veranderen, maar dat de jongens mochten kiezen wanneer het in zou gaan. Helaas blijven de jongens volhouden dat ze niet willen veranderen. Ondanks de argumenten die wij aandragen. Dat het nu makkelijker schema wordt en dat ze dan vaker hun vader zien. Ik vind t heel naar dat we niet naar ze luisteren. We hebben afgesproken dat we het welgaan doen… Maar ze blijven volhouden dat ze niet willen. Het gaat tegen mijn gevoel in om ze te dwingen. En aan hun haren er heen slepen is ook niet de bedoeling. Wat moet ik nou? Gaan voor de wensen van mijn ex man of voor de wensen van mijn jongens? Wat nou als ik doorduw? Wat doet dat met mijn relatie met de jongens? Ik vind de regeling zelf ook goed zoals hij is. Ik deed het voor mijn ex man. Ik wil ze zelf helemaal niet missen… wat is het beste voor mijn jongens?

2 reacties

 1. Myrthe op 13 februari 2020 om 14:38

  Hey Nicoline! Wat fijn dat je je vraagt durft te stellen op het forum van Villa Pinedo. Dankjewel voor het delen van je verhaal! Ik begrijp heel goed dat je je bevindt in een ingewikkelde situatie. Je wilt het beste voor je jongens, maar je wil ze ook dichtbij je houden. Je zegt dat je in afgelopen mei bent gescheiden, dus de jongens hebben nog niet erg lang gehad om te wennen aan hun nieuwe leven. Toen mijn ouders gingen scheiden hadden ze ook afspraken gemaakt, deze hanteerden wij ook zodat we gemakkelijker konden wennen. Dat wil ik jou ook graag meegeven: geef je jongens de tijd en de ademruimte. Laat ze wel weten dat ze altijd met je kunnen praten over de situatie. Hierdoor houd je de deuren open, maar dring je ze niks op. Wat vind je er zelf van om de nieuwe regeling nog even uit te stellen? Uiteindelijk kun je weer een keer met je jongens zitten en overleggen of ze een extra nachtje naar hun vader willen.

  Liefs,

  Myrthe 2. Suus op 30 januari 2020 om 13:21

  Hi Nicole! Dankjewel voor je berichtje op het forum! Ik heb zelf ook in deze situatie gezeten als kind van gescheiden ouders, en om je vraag heel zwart-wit te beantwoorden: Gaan voor de wensen van je jongens.
  Ik lees dat je nog niet zo lang gescheiden bent en je kinderen zullen dus veel energie kwijt zijn aan het wennen aan de situatie. Zij hebben twee huizen en dus twee keer ‘thuis’. Dit kan zo veel chaos veroorzaken in hun hoofd. Ik weet dat ik als kind van gescheiden ouders zo veel waarde aan hechtte dat ik één thuis had en dat ik bij de andere ouder een paar nachtjes logeerde, dat creëerde zo enorm veel rust.
  Het is nog geen jaar geleden, laat je jongens even wennen aan de situatie, dat lijkt soms lang te duren en soms lijkt het alsof je jongens er geen moeite mee hebben, maar dat is écht nodig. Vraag het ze over een paar maanden nog eens, wellicht staan ze er dan meer open voor!

  Ik wens je veel succes met je situatie!
  Veel liefs, Suus