Nicoline (43) in Vragen van ouders

Regeling aanpassen

Hallo,
Afgelopen mei ben ik gescheiden van mijn man gaan wonen. Onze jongens 12 en 13 jaar wonen sindsdien elke week 2 nachten bij hun vader. De ene keer het weekend en de andere keer doordeweeks. Hun vader wil ze vaker zien. Zij willen geen verandering omdat ze het zo goed vinden. Samen met mediator hebben we besloten dat we de regeling wel willen veranderen, maar dat de jongens mochten kiezen wanneer het in zou gaan. Helaas blijven de jongens volhouden dat ze niet willen veranderen. Ondanks de argumenten die wij aandragen. Dat het nu makkelijker schema wordt en dat ze dan vaker hun vader zien. Ik vind t heel naar dat we niet naar ze luisteren. We hebben afgesproken dat we het welgaan doen… Maar ze blijven volhouden dat ze niet willen. Het gaat tegen mijn gevoel in om ze te dwingen. En aan hun haren er heen slepen is ook niet de bedoeling. Wat moet ik nou? Gaan voor de wensen van mijn ex man of voor de wensen van mijn jongens? Wat nou als ik doorduw? Wat doet dat met mijn relatie met de jongens? Ik vind de regeling zelf ook goed zoals hij is. Ik deed het voor mijn ex man. Ik wil ze zelf helemaal niet missen… wat is het beste voor mijn jongens?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MyrtheSuus Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Myrthe

Hey Nicoline! Wat fijn dat je je vraagt durft te stellen op het forum van Villa Pinedo. Dankjewel voor het delen van je verhaal! Ik begrijp heel goed dat je je bevindt in een ingewikkelde situatie. Je wilt het beste voor je jongens, maar je wil ze ook dichtbij je houden. Je zegt dat je in afgelopen mei bent gescheiden, dus de jongens hebben nog niet erg lang gehad om te wennen aan hun nieuwe leven. Toen mijn ouders gingen scheiden hadden ze ook afspraken gemaakt, deze hanteerden wij ook zodat we gemakkelijker konden wennen. Dat wil ik jou ook… Lees verder »

Suus

Hi Nicole! Dankjewel voor je berichtje op het forum! Ik heb zelf ook in deze situatie gezeten als kind van gescheiden ouders, en om je vraag heel zwart-wit te beantwoorden: Gaan voor de wensen van je jongens. Ik lees dat je nog niet zo lang gescheiden bent en je kinderen zullen dus veel energie kwijt zijn aan het wennen aan de situatie. Zij hebben twee huizen en dus twee keer ‘thuis’. Dit kan zo veel chaos veroorzaken in hun hoofd. Ik weet dat ik als kind van gescheiden ouders zo veel waarde aan hechtte dat ik één thuis had en… Lees verder »