Susanne (45) in Vragen van ouders

Praten over woonsituatie

beste kinderen

wij zijn 7 jaar gescheiden en hebben 3 kinderen 13-11-9 jaar. Ze willen een andere omgangsregeling maar vinden het lastig om te zeggen wat ze willen. ook omdat ze verschillen in wat ze willen en ik en hun vader ook ideeën hebben. nu dacht ik dat deze vragen misschien helpen. maar er zijn vast ook andere dingen die kunnen helpen. willen jullie meedenken? we wonen een km van elkaar

-wat is je allerliefste wens als je met niemand rekening hoeft te houden, alleen met wat jou een goed gevoel geeft?
– wat denk jij wat voor iedereen haalbaar is met school, hobby, werk enzo?
– wat wil je beslist niet?
-als we er samen niet uitkomen wat wil je dan? praten met iemand erbij, papa en mama praten verder met iemand en beslissen, de rechter laten beslissen of gewoon doorgaan zoals het nu is?

ik ben benieuwd
groetjes een ouder

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LotteAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte

Lieve moeder, Bedankt voor je bericht op het forum. Wat super fijn dat jullie zo goed met elkaar nadenken over de omgangsregeling en dat je ze zo goed probeert te helpen! Zelf heb ik me als kind best weleens niet gehoord gevoeld, dus dat jullie dit zo aanpakken klinkt mij als muziek in de oren. Daar word ik heel blij van! De eerste vraag die je formuleert vind ik al een super goede. Ik heb de situatie nooit als zodanig meegemaakt, maar als ik het me probeer voor te stellen dan komt met name in me op dat ik bang… Lees verder »

Anne

Hoi Susanne, Allereerst super fijn dat jullie met zijn tweeën naar een oplossing voor de kinderen willen zoeken en dat jullie naar de kinderen luisteren en ze de ruimte geven om zelf aan te geven wat ze fijn vinden. Bij mij is de omgangsregeling altijd geweest wat mijn ouders ooit hadden besloten, en zelfs toen wij “ouder” waren, bleef dit een vastgeroest schema waar weinig rek in zat. Je geeft aan dat de kinderen het lastig vinden om aan te geven wat ze handig vinden. Misschien kun je voorstellen om ze op een A4 een werkschema (of twee weken) uit… Lees verder »