Joop (43) in Vragen van ouders

Praten over gevoelens

Ik ben een vader van een dochter van negen jaar. Haar moeder en ik zijn sinds vijf jaar uit elkaar. Ik heb sinds twee jaar een nieuwe partner, de moeder trok vrij snel in bij een nieuwe partner.

De relatie met de moeder van mijn dochter is zeer moeizaam. Sinds mijn nieuwe partner in beeld is doet zij nog veel moeilijker. Zo zegt ze bijvoorbeeld dat mijn dochter een hekel heeft aan mijn nieuwe partner en altijd moet huilen wanneer ze naar ons moet (3 dagen in de week). Ik heb een goede band met mijn dochter en we proberen vaak te bespreken hoe ze zich voelt. Hetgeen wat moeder zegt staat haaks op wat ik zelf merk. Ten eerste is mijn partner er maar weinig, maar wanneer ze er wel is dan zoekt dochter haar meteen op. Moet ze even weg alleen, dan staat dochter te springen om mee te gaan.

Ik heb subtiel geprobeerd om te achterhalen of het klopt wat moeder zegt, of er dingen zijn die we anders kunnen doen, maar dochter ontkent dat ze moeite heeft met de nieuwe partner. Ik zoek een manier om erachter te kunnen komen wat dochter voelt. Hoe kan ik dit gesprek juist aangaan? Mag ik zeggen wat moeder specifiek heeft gezegd? Helaas is het geen optie om te praten met moeder erbij. Dit wil moeder niet.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KayleeMyrtheMary-Kate Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Kaylee

Hoi Joop, Wat fijn dat je het forum heb weten te vinden en je een bericht geplaatst hebt. Wat goed om te horen dat je een goede band hebt met je dochter. Ook goed dat jullie bespreken hoe ze zicht voelt. Dit was voor mij altijd heel waardevol, en nog steeds eigenlijk. Ik was zelf heel erg bezig om mijn ouders maar niet teleur te stellen. Dus als mijn moeder iets negatiefs zei over mijn vader vond ik het lastig om er tegen in te gaan, dus zei ik dat dat klopte. Ik was gewoon heel bang dat mijn moeder… Lees verder »

Myrthe

Hey Joop. Wat fijn dat je je verhaalt doet op het forum van Villa Pinedo. Wat vervelend om te horen dat de relatie tussen jou en de moeder van jullie dochter moeizaam verloopt. Hopelijk zal dit in de toekomst verbeteren. Sprekend als kind van gescheiden ouders wil ik je meegeven dat een kind ontzettend loyaal is naar beide ouders. Toen ik jonger was praatte ik vaak mee met wat mijn moeder over mijn vader zei en vice versa. Dit deed ik niet omdat ik wilde liegen tegen mijn ouders, maar omdat ik hun allebei een goed gevoel wilde geven en… Lees verder »

Mary-Kate

Hoi Joop, Wat fijn dat je hier zelf zo mee omgaat en aan je dochter denkt ongeacht hoe frustrerend het kan zijn. Ik herken je verhaal heel goed vanwege dat wij (ik en mijn vriend) in de zelfde situatie zitten, alleen is zijn dochter net 5 jaar. In gesprek gaan met je dochter over haar gevoelens is dan ook een heel goed idee. Mijn advies is om dit echt 1 op 1 te doen op een moment wanneer jullie beide alle tijd hebben en zou dit in een rustige vertrouwde omgeving doen, bijvoorbeeld thuis. Ik zal het niet al te… Lees verder »