Skip to content
Arianne (37) in Vragen van ouders

Overdrachtsschrift

Wij zijn een samengesteld gezin, bestaande uit ik, met 2 kindjes en mijn man met 2 kindjes.
Communicatie met mijn ex en zijn vriendin gaat geweldig, beter dan zeg maar. Erg fijn voor mijn kindjes, kunnen ook gerust dingen met zn allen doen, dag weg, verjaardagen vieren etc.

Communicatie met de ex van mijn man en zooooo het tegenovergestelde, wij doen nooit iets goed, krijgen om de haverklap allerlei beschuldigingen om onze oren.
Er is voor haar ook al hulp via gemeente, sociaal wijkteam en JP van de Bent-stichting. Zij krijgt begeleiding bij de opvoeding van de kinderen en dat gaat na 3 jaar nog niet echt goed helaas. Ze werkt niet mee, zegt afspr af etc
Maar nu wil ik het graag hebben over de overdracht, om de communicatie zo ‘zakelijk mogelijk’ te laten zijn, dus eigenlijk zo weinig mogelijk mogelijkheden om elkaar zwart te maken, willen we een soort overdrachts schrift maken.
Met daarin kort beschreven hoe de week ging, belangrijke dingen melden(urgent natuurlijk via een telefoontje)
Nu ben ik eigenlijk op zoek naar welke dingen ik daarin het beste kan melden en of er bijvoorbeeld als zo’n schrift bestaat. (Net als overdrachtsschriften voor de opvang)

Het liefst gaan en willen wij in gesprek, maar om de rust voor de kinderen te bewaren zonder dat zij constant tegen de kinderen tekeer gaat of tegen ons. ( het incasseren houdt een keer op, en willen graag de eer aan ons houden)
Willen we dit schrift doen, maar wat schrijven we er precies in. Alle tips zijn welkom

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
NicoleAmber Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nicole

Hi Arianne, Je schreef een tijdje terug dit bericht. Hoe is de situatie nu? Hebben jullie inmiddels al een overdrachtsschrift in gebruik? Wat goed dat jullie nadenken over dit soort zaken, het lijkt me inderdaad super fijn voor de kinderen als jullie als ouders elkaar niet zwart maken. Zowel mijn vader als mijn moeder maakte de andere ouder constant zwart. Dit heeft tot op de dag. van vandaag nog gevolgen voor mij. Soms stonden hun verhalen lijnrecht tegenover elkaar, dit zorgde bij mij voor heel veel verwarring. Want waarom zou papa liegen? Maar waarom zou mama liegen dan? Inmiddels weet… Lees verder »

Amber

Hi Arianne! Bedankt voor je berichtje op dit forum! Wat frustrerend dat de communicatie tussen jullie en de ex van je partner zo moeizaam verloopt en dat dit ook maar niet beter lijkt te worden… daar moeten de kinderen natuurlijk niet onder lijden. Mijn ouders vonden die communicatie ook vaak lastig, de drempel was hoog om met elkaar te communiceren en als kind voelde ik die spanning wat ik super ongemakkelijk vond. Het was niet zo’n moeizame relatie als in jouw situatie, maar ik begrijp je gevoel en je frustratie hierin wel. Wat creatief bedacht zo’n overdrachtsschrift. Ik werk zelf… Lees verder »