Skip to content
Erik (54) in Vragen van ouders

Ouderlijke woning

Dag allemaal,

De moeder van onze dochter Hannah en ik gaan uit elkaar. Hannah weet het vandaag 6 weken. Ik ben op zoek naar een huurwoning in ons dorp. Nu moeten we haar deze week gaan vertellen dat ook haar moeder niet in het ouderlijk huis blijft wonen, waar tot nu toe wel sprake van was. Om financiële redenen én omdat haar moeder ook het gevoel heeft dat in de weken dat Hannah niet bij haar is onze huidige woning wel eens erg groot zou kunnen voelen voor haar alleen.
We zijn bang Hannah opnieuw verdriet te zullen doen als we haar deze boodschap deze week gaan brengen. Ze woont erg graag in ons fijne huis en in onze straat en ze heeft een aantal vriendinnetjes in de straat. Anderzijds hebben we ook wel gehoord van volwassenen dat het allerbelangrijkste is onze onvoorwaardelijke liefde voor haar.

Wat is jullie ervaring met het belang van blijven wonen in de ouderlijke woning en de vertrouwde omgeving? Hannah is 10 jaar en 9 maanden oud en zit in groep 8. Vanaf volgend schooljaar gaat ze dus sowieso een nieuwe fase in.

Dank Erik

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HannahJazz Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hannah

Hallo Erik, wat goed dat je ons een berichtje hebt gestuurd! Ik heet toevallig ook Hannah en ik was ook 10 toen ik mijn ouderlijk huis verlaatte. Mijn moeder wilde naar een nieuw dorp verhuizen naar een andere kant van het land, ik was kapot want dat zou betekenen dat ik al mijn vriendinnen zou verliezen. Mijn vader verhuisde mee die kant op maar ik was enorm kwaad op mijn moeder kan ik mij herinneren. Ik had enorm onbegrip voor het feit dat zij wilde verhuizen en dat ik helemaal geen zeggenschap had. (die woede ebde vrij snel weg en… Lees verder »

Jazz

Hallo Erik, Wat super dat je je vraag stelt hier op het forum! Het aller aller belangrijkste is inderdaad jullie liefde voor lieve Hannah. Ik vind het echt super mooi om te lezen dat jullie zo veel rekening met haar houden en haar willen ontlasten. Ik zelf had er ook heel veel moeite mee dat ik uit mijn vertrouwde huisje moest… ik ben weken verdrietig geweest toen ik hoorde dat beide ouders gingen verhuizen en was super bang dat ik me nooit meer zo thuis ging voelen als dat ik in het oude huis altijd deed. Twee nieuwe huizen was… Lees verder »