Skip to content
Femke (34) in Vragen van ouders

Op vakantie

Mijn dochter van 7 gaat met haar vader mee op vakantie. Ze gaan 12 dagen naar familie in Spanje. Aan de ene kant heeft mijn dochter er heel erg veel zin in, aan de andere kant ziet ze er ontzettend tegenop omdat ze mij dan zolang niet ziet. Ze is er erg verdrietig over.
Natuurlijk vind ik het ook heel moeilijk, maar dit probeer ik niet teveel naar haar te uiten. Ik gun haar echt een hele leuke vakantie, maar ik vind het ook lastig dat ik haar zo lang niet zie. Zeker als ze er zo verdrietig van wordt.
Ik ben op zoek hoe ik haar zo goed mogelijk kan ondersteunen en naar tips hoe het voor haar zo makkelijk mogelijk wordt. Kan iemand me helpen?
Alvast heel erg bedankt namens mijn dochter en mij.

Vriendelijke groet,
Femke

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CristelElin Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Cristel

Hoi Femke! Dankjewel voor je vraag hier op het forum. Ik kan me goed voorstellen dat het moeilijk is om je kind verdrietig mee te geven aan de andere ouder. Zelf als kind had ik er ook veel moeite mee dat ik mijn moeder 2 weken moest missen wanneer ik met mijn vader op vakantie ging. Ik vond het zelf dan in ieder geval fijn als mijn vader en stiefmoeder ervan af wisten dat ik mijn moeder zou gaan missen. Ook vond ik het fijn als ik op momenten dat ik echt verdrietig was mijn moeder even kon bellen. Daarna… Lees verder »

Elin

Hoi Femke, Lief dat je erover nadenkt hoe je haar kan helpen. Dat is denk ik al een mooi begin. Ik vond het vroeger altijd heel moeilijk om mama achter te laten op vakantie, ik moest ook altijd huilen als we weg gingen. Maar: zodra we vertrokken waren was ik, hoe stom dat ook klinkt, oké met de situatie. We gingen immers iets leuks doen! In mijn kinderjaren bestond er nog geen whatsapp (), daarom hadden we afgesproken dat ik elke dag een mailtje naar mama mocht sturen. Ook had ze elke keer een lieve kaart met een foto in… Lees verder »