Agnes (44) in Vragen van ouders

Omgaan met corona

Wat is wijsheid in deze corona tijd?

Mijn ex en ik hebben co-ouderschap voor onze kinderen van 13 en 15. Mijn bonuskinderen wonen op zichzelf en zien wij één keer per twee weken een middag of avond. In deze situatie van corona vind ik het lastig wat wijsheid is.

Moet ik mijn kinderen wel heen en weer laten gaan tussen mijn ex en mij. In principe mag dat aangezien er geen lock down is. Er zijn vooralsnog ook geen griepachtige verschijnselen bij geen van ons. Zodra dat het geval is blijven ze daar waar ze zijn.

Maar mijn bonuskinderen zien we veel minder. In dat opzicht maken zij eigenlijk geen deel uit van ons gezin. Moeten we hen wel laten komen of moeten we hen in deze uitzonderlijke situatie als ‘vrienden’ bestempelen, dus qua omgangsvorm behandelen als die groep waar wij nu ook even niet mee afspreken? Want als ze toch komen dan is 1,5 meter in een ruimte met 6 personen niet mogelijk. Lastig want we willen hen uiteraard ook zien.

Overigens zien wij onze eigen ouders op dit moment ook niet, maar die zijn dan al een stuk ouder en dat is wel risicovoller.

Wie weet hoe we hier het beste mee om kunnen gaan? Hoe doen jullie dat bijvoorbeeld?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JaimyAmber Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Jaimy

Haii Agnes, Super dat je op ons forum je vraag stelt. De tijd is ingewikkeld, raar en kan stressvol ervaren worden. Er is inderdaad nog geen lock down. De kinderen kunnen dus gewoon heen en weer gaan als niemand ziek is of griep verschijnselen heeft. In mijn ogen is het handig in deze tijd goed te communiceren met je ex-partner, je kinderen, je huidige vriend en je bonuskinderen. Als iedereen gezond is kan er gewisseld worden. Je mag namelijk gewoon nog naar buiten zolang je afstand houdt en niet met een groep buiten bent. Ik snap heel goed je vraag,… Lees verder »

Amber

Hi Agnes! Wat fijn dat je deze vraag stelt op het forum. Het is namelijk denk ik iets waar veel ouders tegenaan lopen op dit moment. Het is ook echt een nare en verwarrende situatie. Ik wil graag mijn ervaring met je delen, want het is ook iets wat in mijn hoofd omgaat en waar ik mij zorgen om maak. Ik woon ook al een tijdje niet meer thuis bij mijn ouders. Wel heb ik mijn moeder vorige week woensdag gezien. We hebben samen een spelletje gedaan, wel de 1,5 m. afstand gehouden en verder was niemand in huis (zij… Lees verder »