Skip to content
Lot (43) in Vragen van ouders

Nieuwe partner

Sinds 5 jaar ben ik gescheiden nadat ik verliefd werd. Ik en mijn ex hebben een co-ouderschap maar dit loopt heel moeizaam waarbij recent door een incident nu hulp wordt opgestart (eindelijk). De jaren zijn daardoor veelal bepaald geweest door een geladen omgang met minimaal contact met ex.

Ik heb alles geprobeerd om dit te verbeteren maar dat bleek geen effect helaas. We hebben samen 3 kinderen die ieder op hun eigen manier hun weg hierin vinden. Mijn ex kan alleen maar boos doen.

Mijn jongste, dochter van 7, krijgt steeds meer moeite deze maanden met mijn partner. Waar ze eerst mijn nieuwe partner prima vond is ze hem steeds meer gaan negeren, onderkoeld reageren. Mij omhelst ze veel en wisselend krijg ik van haar soms heel veel liefdesbetuigingen die soms benauwend overkomen. Mijn dochter heeft hartstochtelijk de wens dat ik en haar vader weer bij elkaar komen. Haar vader heeft uitgelegd dat ik verliefd werd op mijn nieuwe partner en daarom ben weggegaan als uitleg van de scheiding. Mijn dochter kan wel vertellen dat ze mijn partner wel aardig vindt maar dat hij de terugkeer van haar vader wel in de weg staat. Ik snap haar redenatie/wens. Tegelijk is het voor mij pijnlijk te voelen hoe ze mijn partner afweert en mij overstelpt met liefdesverklaringen. Naast geduld en begrip ben ik benieuwd wat ik en mijn partner moeten weten van kinderen met soortgelijke situaties wat de beste strategie/houding kan zijn hierin.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DieuwertjeElisabeth Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dieuwertje

Hoi Lot! Bedankt voor je vraag op het forum. Ik begrijp dat het een lastige situatie is waarin je je nu bevind. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 14 was omdat mijn moeder verliefd was op iemand anders. Ik was dus wel een stuk ouder dan je dochter, maar kan hopelijk toch een beetje helpen! Mijn vader was, nadat mijn ouders uit elkaar waren, ook heel boos op mijn moeder, hierdoor is het contact ook lange tijd minimaal geweest. Ik heb die boosheid op zich altijd wel begrepen, maar het maakte het voor mij en mijn broers zeker niet makkelijk.… Lees verder »

Elisabeth

Hallo Lot, bedankt voor jouw vraag hier op het forum. Wat een vervelende situatie, voor alle partijen. Ik hoop dat mijn ervaring je enigszins kan helpen. Uit je verhaal begrijp ik dat je jongste dochter de laatste tijd meer problemen lijkt te hebben met jouw nieuwe partner. Ik denk dat het belangrijk is dat je de gevoelens van je dochter serieus neemt. Het is misschien een goed idee als je met haar, uiteraard op een bij haar leeftijd passende manier, het gesprek aan gaat. Hoe komt het dat ze zich niet zo lekker voelt bij jouw nieuwe partner? Komt het… Lees verder »