Skip to content
Koen (37) in Vragen van ouders

Graag blijven komen

Hoi!

Helaas is na 10 jaar een einde gekomen aan ons huwelijk. We hebben een zoontje van 8, en een dochtertje van 6.

Het is op het moment van schrijven nog súpervers. Wettelijk zijn we nog niet gescheiden, maar ik woon wel sinds een maandje in een nieuwe woning.

Deze woning heeft voldoende kamers, zodat de kids ieder hun eigen slaapkamer hebben (/krijgen. Work in progress 😉 )

De regeling die we nu hebben is dat ik ze elke woensdagmiddag bij me heb. Om de week het weekend, en in overleg met moeder wat losse dagen tussendoor als het zo uitkomt.

Tot nu toe begrijpen de kinderen de situatie. En ze vinden het ook fijn om bij mij te zijn.
Ze vinden het natuurlijk leuk een nieuw huis, met een nieuwe eigen kamer
Maar na het lezen van een aantal brieven hier, vroeg ik me af: Hoe kan ik er het beste voor zorgen dat de kinderen ook nog steeds graag blijven komen als straks “het nieuwe” eraf is?
Zonder dat ik ze “omkoop” met kadootjes en lekkers natuurlijk. (Beetje verwennen prima, maar wil ze ook niet verpesten zodat hun moeder het hier weer lastiger mee krijgt).

Ben benieuwd naar de reacties van ervaringsdeskundigen.

Gr, Koen

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SusanMaureenDieuwertje Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Susan

Hi Koen! Wat fijn dat je hier op de site komt en om hulp vraagt! Ik denk dat dit al heel veel zegt over hoe je je best doet voor je kinderen. Ik denk dat dat ook meteen het belangrijkste is voor je kinderen en om ze bij je te houden. Zorg ervoor dat ze ten alle tijden op nummer 1 staan en dat ze welkom zijn in jouw (nieuwe) gezinssituatie/woning. Toen ik 16 was is het júist daarin fout gegaan tussen mijn vader en mij, en is dat de reden dat ik er niet meer zo graag kom. Moeders… Lees verder »

Maureen

Beste Koen, Wat goed dat je onze site gevonden hebt, en wat goed dat je je vraag hier gesteld hebt! Ik kan me voorstellen dat je wil dat je kinderen gewoon blijven komen, ook als het nieuwe van het huis af is. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar ik kan wel proberen om je wat tips te geven! Wat mij erg belangrijk lijkt, is dat de kinderen zien dat je nog steeds hun vader bent. Hiervoor is het in mijn ogen belangrijk dat ze zich thuis voelen en weten dat ze altijd welkom zijn. Ook denk ik dat… Lees verder »

Dieuwertje

Hoi Koen! Wat jammer dat je gaat scheiden, maar fijn dat je het forum hebt gevonden en al wat brieven hebt gelezen. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik 14, dus wel een stukje ouder dan jouw kinderen, maar ik hoop dat ik toch nog wat advies kan geven! De regeling in mijn situatie was de ene week bij mijn vader en de andere week bij mijn moeder. Ik vond het eigenlijk altijd leuk om weer naar de ander te gaan, ook al deden ze daar nooit per se meer moeite voor! De regels die ik kreeg waren bij allebei… Lees verder »