Skip to content
Astrid (48) in Vragen van ouders

Dochter wil dansen

Dag, ik heb een vraag. Ik ben 6 jaar gescheiden. De communicatie tussen mijn ex en ik was altijd vrij stroef. De kinderen waren de meeste tijd bij mij, alhoewel we co ouderschap hadden afgesproken. Begin dit jaar hebben we mediation gedaan, om tot een betere regeling te komen. We zouden meer met elkaar overleggen, en de kinderen zouden vaker naar hem gaan. Dit is deels gebeurd, maar het overleggen is nog lastig. Nu zit ik eigenlijk met het volgende. Mijn dochter van 10 wil heel graag dansen. Veel vriendinnen dansen ook bij de dansschool waar ze dat wil doen. Dat is heel dicht bij ons huis. Ik heb mijn ex gezegd dat ze graag wil dansen, maar hij wil het niet, of in ieder geval wil hij er niet aan mee betalen, omdat hij het “straat” vindt. Ik wil wel dat ze gaat dansen. Ik vind het belachelijk dat hij er niet aan mee wil werken. Praten hier over lukt niet, Dit is zijn standpunt, klaar. Ze zit ook op paardrijden, dat mag wel. Ze zat op scouting, daar wou ze van af, daar was hij het niet mee eens. Maar ik heb het lidmaatschap aan het eind van vorig seizoen opgezegd. Ze wou daar echt niet meer heen. Nu wil ze dus heel graag dansen, maar dat vind hij niet goed.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HildeDieuwke Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hilde

Beste Astrid, Wat fijn dat je het forum hebt gevonden! Wat een lastige situatie. Ik vond het altijd erg fijn als mijn beide ouders mij steunden, en volgens mij is dat ook het belangrijkste: blijf je dochter hierin steunen. Als je dochter zich niet gesteund wordt, gaat dat ten koste aan de relatie met de ouder die haar niet steunt. Zo wou mijn vader mijn zusje niet meer financieel ondersteunen omdat hij het niet eens was met wat ze wou doen toen ze 18 was, en dat heeft er toe geleid dat mijn zusje geen contact meer met hem heeft.… Lees verder »

Dieuwke

Beste Astrid, Bedankt voor het delen van deze vraag! Ik kan u misschien verder helpen door mijn eigen ervaring als kind van gescheiden ouders te delen, aangezien ik in een soortgelijke situatie heb gezeten. In mijn kinderjaren heb ik mijn vader ongeveer een keer per twee maanden gezien, maar wilde hij toch voor mij bepalen welke sport ik deed en naar welke middelbare school ik ging. Hij probeerde druk op mijn moeder uit te oefenen om het met hem eens te zijn en wilde alleen met mij praten over de keuzes die hij goed vond. Ik herken hierin uw verhaal… Lees verder »