Skip to content
Annelies (50) in Vragen van ouders

Contact moeder

Ik ben sinds twee jaar bonus moeder van twee schatten van kinderen. Ik heb zelf een zoon. We zijn op dit moment een fijn gezin. De kinderen hebben zelf gekozen voor co-ouderschap, en daarom ook gekozen om, om de week bij papa en mama te zijn. De kinderen zijn dus om de week bij ons. Sinds vorige jaar oktober is mijn stiefdochter tijdelijk bij ons komen wonen, om tot rust te komen. Mijn stiefdochter had veel ruzie met haar moeder over het slecht praten over haar vader, maar ook het niet verzorgd worden in haar levensonderhoud. ( ook financieel )
Zij was toen 19 jaar en studeert. Er zijn gesprekken met moeder geweest, maar niets heeft geholpen. Zij is nu haar band met haar moeder gelukkig weer aan het herstellen, maar blijft het moeilijk vinden, en voelt het als kind niet geaccepteerd. Omdat ze vindt dat haar moeder ook een kleine bijdrage mag leveren in haar levensonderhoud. En het van mijn stiefdochter vandaan moet komen om haar moeder de band te herstellen. Tot nu toe betalen wij alles. Ook mijn stiefzoon ervaart dit, en maken om hem ook zorgen. Hij gaat nog wel om de week naar moeder. Wat kan ik, en wat kan vader hierin betekenen? We hebben ook toen de advocaat ingeschakeld om te bemiddelen, dit is ook op niets uitgelopen. Moeder krijgt alimentatie, subsidies en kinderbijslag maar besteed dit niet aan de kinderen. Daarom dit berichtje voor advies. Bonusmoeder Annelies.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JeliciaAnouk Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Jelicia

Hoi Annelies, Wat Anouk inderdaad ook zegt, wat mooi om te lezen dat jouw stiefkinderen zo’n betrokken stiefouder hebben zeg! Dat lijkt mij echt heel bijzonder. Wat naar ook om te lezen dat de band met hun moeder niet goed gaat op het moment. Hier heb ik zelf ook ervaring mee en ik hoop je een beetje te kunnen helpen:). Na de scheiding van mijn ouders heeft mijn moeder nooit positief gesproken over mijn vader en zijn nieuwe vrouw. Op een gegeven moment mochten we hem niet eens meer papa noemen maar alleen bij zijn voornaam. Ook mijn broertje en… Lees verder »

Anouk

Hi Annelies, Wat boffen jouw bonuskinderen met zo’n lieve, begane bonusmoeder zeg. Wat fijn dat jullie het zo goed hebben met z’n allen als gezin. Voor mij komt deze situatie heel erg bekend voor. Ik heb zelf ook geen contact meer met mijn moeder en dat is inderdaad begonnen bij vergelijkbare redenen. Hoewel ik van de juridische zaken geen verstand heb, heb ik misschien wel een aantal tips. Ook mijn moeder weigerde mee te betalen aan zaken voor mij en mijn broer, wij waren toen nog een stuk jonger en mijn vader heeft ons daar toen niet mee willen belasten.… Lees verder »