Roos (22 jaar) in

Liefde van onze beide ouders

Beste gescheiden ouders van Nederland,

Jullie zijn de ouders die ons zo trots vast hielden toen we net geboren waren, bij ons bedje stonden ‘s nachts om te kijken of we nog wel adem haalde, ons leerde fietsen zonder zijwieltjes en ons troostte toen we bang waren voor een monster onder ons bed. Jullie zijn de ouders die zo bezorgd waren toen we voor het eerst gingen stappen en een vriendje mee namen. Jullie willen ons beschermen tegen de val op ons eerste fietsje, tegen het boze monsters onder ons bed, tegen een enorme kater en een gebroken hart..

Leg ons dan eens uit hoe het kan dat jullie dezelfde ouders zijn die ons ’s nachts wakker houden omdat jullie ruzie maken, ons laten kiezen loyaal te zijn aan onze vader of moeder? Onze alimentatie niet willen betalen en hier ruzie over maken? En ons de rug toe keren wanneer het te moeilijk wordt?

Niemand heeft jullie beloofd dat het makkelijk zou zijn, het ouderschap. En wij verwachten ook niet dat jullie het perfect zullen doen. Wij accepteren het zelfs wanneer jullie niet eeuwig van elkaar blijven houden en gelukkig worden met iemand anders. Het enige wat wij van jullie vragen is liefde, liefde van onze beide ouders. Gescheiden of niet, geef ons de kans om liefde te mogen ontvangen van beide onze ouders, en geef ons ook de kans liefde te mogen geven aan beide ouders! Dit kan alleen wanneer jullie elkaar accepteren en rustig naar elkaar luisteren.

Wees blij voor ons wanneer we een leuk weekend hebben gehad bij de ander, drink een kop koffie samen als je ons ophaalt, zit vredig en trots naast elkaar bij ons afzwemmen. Dit zal niet altijd makkelijk zijn, maar DIT is de bescherming die wij nodig hebben. Want wat doet het met ons als de twee personen waar we het meest van proberen te houden het ons onmogelijk maken?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Laura
Laura
9 jaren geleden

Wauw, wat heb je dit mooi geschreven. Je beschrijft precies hoe ik me lang heb gevoeld en soms nog steeds voel. Misschien zal ik het eens aan mijn ouders laten lezen. Ik hoop dat veel (gescheiden) ouders dit zullen lezen en hiervan leren!

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Wat mooi Roos!! Dikke knuffel

Ik hoop dat ik mijn kindje dat ook kan geven samen met mijn lief.
En als het niet gaat wel de liefde aan mijn kinderen kan blijven geven.

Groetjes,
Anoniem
(Ouders gaan na 40jr uit elkaar)

moon
moon
9 jaren geleden

Wat mooi gezegd en zo is het ook wat ieder kind TEN DIEPSTE uit zou willen en recht op heeft! Het is een vorm van jezelf overstijgen die ik mezelf en ook alle ouders die gescheiden zijn, gun. Bedankt voor je mooie woorden!

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Je kunt iets op honderd verschillende manieren zeggen. Kunst is om het zo te zeggen dat iedereen je hoort, mensen nieuwsgierig worden, reageren en zelfs mee gaan doen. Je maakt dus niet zomaar teksten. Je maakt aansprekende teksten,verrassend!!
Super.. bedankt…groetjes

Lennaert Wong
Lennaert Wong
9 jaren geleden

Prachtig geschreven, zo jong, zo wijs en zo waar.

linda
linda
9 jaren geleden

Een hele mooie boodschap. Zo waar en zo gegund voor een ieder kind. Zelfs voor mijn eigen kind.

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo Roos,

Bedankt voor het delen van je boodschap. Ook ik ben sprakeloos en hoop ook dat veel ouders dit gaan lezen… Het is zó waar wat je zegt!

Liefs,
Femke

Marsha
Marsha
9 jaren geleden

Ik ben sprakeloos van je mooie en heldere boodschap, Roos.

Liefs Marsha

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi roos,

Wauw! Wat mooi gezegd.
Je hebt helemaal gelijk en ik hoop dat heel veel ouders dit lezen.

Je hebt verwoord hoe heel veel kinderen zich voelen. Bedankt hiervoor.

Liefs Evi