Romy (10) in

Gisteren gehoord

Hoi ik heb gister gehoord dat mijn ouders gaan scheiden ik weet niet hoe ik er mee moet om gaan heeft iemand een tip

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Renee
2 jaren geleden

Hi lieve Romy. Wat fijn dat je ons forum gevonden hebt! En wat een vervelend nieuws heb je gister gekregen… Het is natuurlijk nooit leuk om te horen dat je ouders gaan scheiden. Bij mijn ouders zag ik het eigenlijk al aankomen voor een hele lange tijd. Daarom was ik stiekem ook wel een beetje opgelucht. Mijn ouders maakte namelijk heel veel ruzie. Maar aan het begin toen ze mij vertelde dat ze gingen scheiden, was ik erg verdrietig en ook wel een beetje boos. Wat mij toen hielp, was om even goed uit te huilen op de momenten dat… Lees verder »

Kenza
2 jaren geleden

Lieve Romy, Wat goed dat je het forum hebt gevonden en je je vraag stelt! Ik snap heel goed dat je nu nog niet weet hoe je met de scheiding om moet gaan. Mijn ouders zijn ook gescheiden en aan het begin wist ik ook niet zo goed hoe ik ermee om moest gaan. Bij mij hielp het heel erg om met iemand erover te praten en ook om aan mijn ouders te vertellen hoe ik mij voelde. Heb jij iemand waarmee je kunt praten? Misschien is het fijn om met een buddy te praten? Die heeft hetzelfde meegemaakt als… Lees verder »

Maina
2 jaren geleden

Wat vervelend! Ik weet nog heel goed hoe dat voor mij was, een enorme schok… Ik merkte dat het vooral veel tijd nodig heeft om te verwerken en beseffen wat er eigenlijk verteld is en allemaal gebeurt. Tips die ik je kan meegeven zijn praten met iemand die je vertrouwd over hoe je je voelt, dat lucht vaak wel op! Of anders je gedachten op een papiertje/dagboek schrijven om het even uit je hoofd te krijgen. Als je verdrietig bent moet je dat ook soms even lekker laten gaan en even goed huilen. Of als je merkt dat je er… Lees verder »

Jonna
2 jaren geleden

Hallo Romy,

Wat rot voor je…
Ik vond het echt vreselijk, maar ik ben blij dat ik je nu kan helpen.
Het is stom en dat blijft ook zo maar ik weet voor mezelf dat het hielp om niet er een heel groot probleem van te maken. Laat alles wat gebeurt maar gewoon over je heen komen dat werkte voor mij het best!
Ik hoop dat dit al iets helpt.
Ik wou dat ik je nu een knuffel kon geven maar dat gaat helaas niet. <3

Milan
2 jaren geleden

Hoi Romy! Het is heel vervelend als je net hoord dat jouw ouders gaan scheiden. Het belangrijkste ding om te onthouden is dat het NIET jouw fout is dat ze scheiden, dat heeft waarschijnlijk een andere reden. Als een van jouw ouder zoals jouw papa/mama naar een ander huis gaat om daar te wonen, kan je nog wel op bezoek gaan af en toe. Je kan zelfs om de week van de ene ouder naar de andere gaan, en andersom, wel afspreken met jouw ouders natuurlijk.

Hopelijk zal je dankzij deze tips minder gestrest zijn

Met vriendelijke groet
Milan