Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Gevoelens over vaderdag

Rosalie, 13 jaar

Mijn oudersGedachten en gevoelens(Geen) contactBelangrijke momenten
Hoe kan ik met mijn gevoelens omgaan met de situatie bij me vader en ik hem niet zie, terwijl het bijna Vaderdag is?
OF

Reacties (3)

Emma

25 jaar

4 maanden geleden

Hey lieve Rosalie,

Super knap dat jij jouw vraag stelt op het forum! Heel vervelend dat jij jouw vader niet ziet, dat is echt heel erg lastig en verdrietig. Vooral nu het bijna Vaderdag is!

Ik zie mijn vader op dit moment ook niet en dat vind ik ook heel erg verdrietig. En nu het bijna Vaderdag is denk ik er vaak aan dat ik het jammer vind dat we elkaar niet spreken. Ik twijfel ook nog of ik hem een berichtje ga sturen of niet. Ga jij hem een berichtje sturen denk je? Ik denk dat ik op de dag zelf ga kijken of ik er behoefte aan heb en of het voor mij fijn voelt om hem een berichtje te sturen. Als het op dat moment niet goed voelt dan doe ik het niet! Ik heb namelijk geleerd dat het heel belangrijk is om te doen waar jij je goed bij voelt! :)

Ook helpt het mij altijd heel erg om mijn gevoelens op te schrijven. Dan kan ik alles lekker even kwijt! Of om er met vriendinnen over te praten! Dat lucht vaak ook op! Misschien dat je op Vaderdag iets leuks kan doen zodat je afleiding hebt? Ik hoop dat dat helpt!

Als je het fijn vindt zou je ook een buddy aan kunnen vragen. Daar mag je alles tegen vertellen en die zal jou dan een luisterend oor bieden, super fijn dus. Je kan via deze link een buddy aanvragen: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-een-buddy/

Heel veel succes lieve Rosalie!

Liefs, Emma

0

Janne

23 jaar

4 maanden geleden

Hee lieve Rosalie,

Wat super goed van je dat je je vraag op ons forum stelt!

Je verteld dat je je vader niet ziet en je je af vraagt hoe je om moet gaan met de situatie nu het bijna vaderdag is. Ik kan mij voorstellen dat dat super lastig is.

Ik herken je gevoel heel erg; zelf heb ik geen contact met mijn moeder. Iedere moederdag vindt ik het, net als jij, lastig om te beslissen wat ik met de situatie wil. Tot nu toe is mijn gevoel daarin elke keer een beetje anders geweest. De ene keer stuurde ik haar geen berichtje, en de andere keer wel. En dat is helemaal oké. Hoe vind je het om dat te horen?

Het helpt mij om te onthouden dat mijn gevoel hierin altijd mag veranderen, en dat ik op de dag zelf kan beslissen of ik iets wil sturen. In aanloop naar de dag praat ik ook vaak met mensen om mij heen, zodat ik mijn gevoelens even kwijt kan. Heb jij iemand om je heen waar je terecht zou kunnen? Op de dag zelf heeft het mij tot nu toe altijd geholpen om wat afleiding te zoeken. De ene keer was dat thuis, en de andere keer ging ik bijvoorbeeld naar buiten. Hoe zou de dag er voor jou uitzien als je hem zelf kan indelen met wat afleiding?

Wat ik je nog graag wilde meegeven is de open brief 'aan alle gescheiden ouders met wie wij het contact (even) zijn verloren'. Zelf herkende ik mij heel erg in de brief, en het heeft mij geholpen om te zien dat ik hierin niet alleen ben. Misschien heb jij er ook iets aan ;) https://www.villapinedo.nl/open-brieven/aan-alle-gescheiden-ouders-met-wie-wij-het-contact-even-zijn-verloren/

Ik hoop dat je de dag op een manier kan indelen die voor jou goed voelt. Weet dat je altijd nog mag reageren als je wilt dat wij met je meedenken!

Heel veel liefs en een dikke knuffel, Janne

0

Rosalie

21 jaar

ongeveer 1 maand geleden

Hey Rosalie, (We zijn naamgenootjes!)

Wat ontzettend vervelend dat je je vader niet ziet, ik kan me voorstellen dat vaderdag dan een lastige dag is. Na de scheiding van mijn ouders heb ik een tijdje ook geen contact gehad met mijn vader. Ik en mijn vader hadden in die periode niet zo'n goede relatie. Maar ondanks dat onze relatie niet goed was en er toen eigenlijk helemaal niet meer was gaf ik wel nog steeds veel om hem. Wat ik deed met vaderdag was dat ik toch tijd in mijn vader stak ondanks dat ik hem niet zag. Ik ging zelf nadenken over de mooie momenten die ik wel met mijn vader gehad had en ging bijvoorbeeld met mijn moeder toch een taartje eten om vaderdag toch soort van een speciale dag te maken. Voor mij was het fijn om toch tijd te besteden aan deze dag. Ook kan het helpen om met mensen die je vertrouwd te praten over vaderdag, misschien lucht dat wat op.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn ervaring hiermee.

Veel liefs van Rosalie ♥

0

respond to letter