Nieuwe partner

Hoe gaan jullie om met vader/moeder die meteen na de scheiding een nieuwe partner heeft? (tijdens huwelijk is deze relatie ontstaan)
Welke afspraken hebben jullie gemaakt met jullie ouders en voelt dat goed ? wat zouden jullie graag anders zien en wat zou voor jullie de ideale situatie zijn?

7
Reacties

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AnoniemEmmaNadineAmélie Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nadine
Advies van jongeren
Nadine

Hoi Emma, bedankt voor je berichtje op het forum. Mijn moeder heeft haar nieuwe partner (inmiddels is ze met hem getrouwd) leren kennen toen ze nog samen was met mijn vader. Eerst vertelde mijn moeder dat ze bij mijn vader weg zou gaan en een week later kwam het bericht dat ze al een tijdje iemand anders had. Het is inmiddels 5 jaar geleden, maar ik herinner het me nog als de dag van gister. Het heeft een enorme impact op mij gehad. Ik zag natuurlijk wel dat het niet altijd lekker liep tussen mijn ouders, maar toch hoop je,… Lees verder »

Leeftijd
26
Emma
Advies van jongeren
Emma

Wat een mooie reactie. Je beschrijft goed wat het met je deed en hoe je duidelijk hebt aangegeven wat je wilde en niet wilde. Knap dat je haar geluk zag en dit ook zo benoemt. Lijkt me heel lastig!
Je zegt dat je vertrouwensbreuk behoorlijk was en nog steeds wel een probleem is dat er nog restjes zijn gebleven. Hoe heeft je vader dit verwerkt en voelde je ook medelijden voor hem?

Nadine
Advies van jongeren
Nadine

Hoi Emma, het was inderdaad niet altijd makkelijk maar doordat ik al wat ouder was, kon ik wel goed zien hoe gelukkig mijn moeder was en daardoor kon ik het beter plaatsen, denk ik. Mijn vader is een binnenvetter, dus ik heb er met hem nooit openlijk over gesproken hoe hij zich voelde. Natuurlijk zag ik wel dat hij verdriet had, maar hij probeerde dat voor mij niet te laten zien. Ik ben een gevoelig persoon en ik trek me veel dingen aan, dus ik denk dat hij daar rekening mee hield en zijn verdriet zoveel mogelijk voor mij verborgen… Lees verder »

Amélie
Advies van jongeren
Amélie

Beste Emma, Bedankt voor het stellen van uw vraag. Ik heb persoonlijk geen ervaring met een relatie die tijdens het huwlijk nog ontstaan is, maar mijn vader had wel binnen enkele maanden een nieuwe vriendin. De afspraken die u daarover maakt de het kind/de kinderen zijn afhankelijk van de leeftijd maar ook de individuele behoefte van het kind. Ik was 6 toen mijn oudders scheiddn en ik heb altijd gevonden dat alles veel te snel ging. Bij de derde date hebben we haar al ontmoet terwijl ik daar helemaal niet aan toe was. Ook samenwonen en trouwen ging voor mij… Lees verder »

Leeftijd
18
Anoniem
Advies van jongeren
Anoniem

Hi Emma, Mijn moeder kreeg een relatie met iemand anders toen ze nog niet gescheiden was. Na de scheiding bleef deze relatie aan. We gingen samenwonen, ook met zijn twee kinderen. Ik vond het altijd fijn dat mijn moeder grotendeels de opvoeding voor ons bepaalde, dat was voor mij vertrouwder en duidelijker. Ik denk dat het voor kinderen erg lastig is als de opvoeding en regels ineens bepaald worden door de andere partner, omdat kinderen behoefte hebben aan stabiliteit en duidelijkheid. Een scheiding brengt al veel veranderingen mee, dan is het fijn als de opvoeding niet te veel verandert. En… Lees verder »

Leeftijd
23
Emma
Advies van jongeren
Emma

Mooie reactie, dank je wel. Hoe oud was je toen je ouders gingen scheiden. Ik zie dat je nu 23 bent en het lijkt al een tijd geleden omdat je het ook hebt over opvoeding die grotendeels door je moeder werd bepaald. Blijkbaar zijn je moeder en haar nieuwe vriend gaan samenwonen/. Heeft het de vertrouwensband van je moeder niet geschaad dat bleek dat je moeder al een ander had, of heb je er op dat moment niet zo over gedacht? Goed dat je een goede band met je stiefvader hebt, ik denk dat je gelijk hebt. Het is nooit… Lees verder »

Anoniem
Advies van jongeren
Anoniem

Hi Emma, Ik was pas 6 toen mijn ouders gingen scheiden, dus ik begreep het nog niet helemaal. Ik begreep nog niet echt wat vreemdgaan was en dat werd ons toen ook nog niet verteld, dat zou alleen maar verwarrend of pijnlijk zijn geweest. Het verhaal was dat mijn moeder een huis met een tuin wilde en daarom ergens anders ging wonen. Natuurlijk is het verhaal later wel verteld, toen we het beter zouden begrijpen. Het heeft de band met mijn moeder niet geschaad, ik ben blij dat zij nu gelukkig is, het is haar keuze en het is ook… Lees verder »