Hartverscheurend

Dag jongens en meisjes
Ik ben een mama van 2 dochters: ze zijn 4,5 en 6,5 jaar. Ik ben nu 2 jaar gescheiden van hun papa. De regeling is co-ouderschap: op zondagavond wordt er gewisseld. Papa is nog steeds alleen, ik heb ondertussen een nieuwe partner gevonden met wie ik samenwoon en waar de kindjes het heel goed mee kunnen vinden!
Iedere zondag worden er hier tranen met tuiten gehuild (Vooral door de oudste), omdat ze terug naar papa moeten die avond. Ik probeer hen te troosten, maar ze zeggen dat het er zo ‘anders’ is en dat ze mij heel fel missen tijdens de week.
Wat kan ik doen om hen te troosten?? Het is hartverscheurend om hen naar papa te brengen!
Dank je wel voor de reacties!

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnneMishaNicoline Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nicoline
Advies van jongeren
Nicoline

Beste Marijke, Bedankt voor je vraag op ons forum. Wat vervelend dat ze jou zo missen als ze bij hun vader zijn. Kunnen jullie hier niet een oplossing voor verzinnen? Dat je bijvoorbeeld met hun vader afspreekt dat wanneer ze jou missen ze je even kunnen bellen? Ik en mijn zusje waren ook heel klein toen onze ouders uit elkaar gingen maar mijn moeder deed altijd voor wij weggingen haar parfum op onze lievelingsknuffel zodat we het gevoel hadden dat we toch bij haar waren. Dit hielp heel erg. Ze zeggen dat het anders is bij hun vader maar ik… Lees verder »

Leeftijd
17
Misha
Advies van jongeren
Misha

Hi Marijke, Dankje voor het delen van jouw vraag. Ik begrijp heel goed dat het vervelend is om je kindjes huilend naar hun vader te brengen. Toen mijn ouders gingen scheiden vond mijn broertje het ook heel lastig en huilde ook altijd bij de wissel van mama naar papa. Mijn moeder ging dan vaak mee naar papa toe en kwam dan mee naar binnen zodat mijn broertje even kon wennen. Vaak was zijn verdriet al snel over. Ook ik vond het altijd anders bij papa dan bij mama, het duurde even voor dat het nieuwe huis van papa als thuis… Lees verder »

Leeftijd
21
Anne
Advies van jongeren
Anne

Hey, Ik heb me een tijdje precies zo gevoeld als jouw dochters. Bij mijn moeder leek alles altijd perfect, terwijl het bij mijn vader, in mijn ogen, heel stom was. Ikzelf ervaarde het als een soort heimwee, terwijl het bij mijn vader ook mijn thuis had moeten zijn. Mijn vader deed zijn best, maar toch lag ik elke avond dat ik bij hem was in bed te huilen. Heel stil, want ik wilde niet dat mijn vader verdrietig werd, of dat hij dacht dat ik niet van hem hield. Ik was wel wat ouder dan jouw dochters, dus ik weet… Lees verder »

Leeftijd
16