Geen contact tussen ouders bij wisselmoment

Ik maak mij zorgen om de kinderen van mijn vriend. Zij (9 en 11 jaar) wonen afwisselend een week bij moeder en een week bij vader. Moeder wil geen enkele vorm van communicatie. Zij stuurt de kinderen sinds bijna twee jaar op het wisselmoment alleen naar vader. Ook in de winter in het donker. Als vader de kinderen naar moeder brengt mag hij niet bij haar aan de voordeur komen en moet de kinderen in de steeg afzetten. Inmiddels brengt hij ze via de voordeur maar er wordt iedere keer open gedaan door haar partner. De kinderen vinden t niet leuk dat zij beide ouders niet meer tegelijk zien en dat zij niet meer met elkaar praten. Dit alles sinds moeder twee jaar geleden bij haar partner is ingetrokken. Wie heeft er hier ervaring mee en wat deed t met jullie?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EsméeMisha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Misha
Advies van jongeren
Misha

Hi anoniem, Wat fijn dat je deze vraag met ons deelt. Ik begrijp dat het heel vervelend is voor de kinderen dat de ouders geen contact meer met elkaar hebben. Mijn ouders zijn altijd met elkaar blijven communiceren, ook toen er een nieuwe partner in het spel kwam. Dit is voor mij en mijn broertje altijd heel fijn geweest. Hierdoor heb ik veel minder last van de scheiding gehad. Valt er wel te praten met de nieuwe partner van moeder (als hij de deur open doet)? Hebben de kinderen al aan hun moeder verteld hoe zij zich hier bij voelen?… Lees verder »

Leeftijd
21
Esmée
Advies van jongeren
Esmée

Beste anoniem, Bedankt dat je jouw verhaal met ons deelt. Ik herken mijzelf hier heel erg in.Mijn ouders hebben ook nooit contact als ze me bij de één afzetten, dat gebeurt zelden. Zelf vind ik dit verschrikkelijk en doet het me pijn. Het doet me pijn te weten dat mijn ouders elkaar zo erg haten dat ze geen contact meer willen. Vroeger ging het nog wel, even een gesprekje voor de deur of zo maar nu niet meer. Ik vind zelf dat gewoon normaal tegen elkaar doet het beste werkt voor de kinderen. Al is het maar even hoi en… Lees verder »

Leeftijd
15