Compliment voor Villa Pinedo

Ik lees al die verhalen van kinderen die verdrietig zijn, bang,zich onveilig voelen of niet eerlijk hun mening durven te uiten aan één van de ouders. Ik vind het niet normaal dat een kind tussen twee vuren zit en zelf niks te zeggen heeft in deze moeilijke situatie. Wordt het niet eens tijd dat er door hulpverleners en rechters meer naar de wensen van de kinderen luisteren. En niet op een leeftijd van 12 jaar. Er zijn kinderen die al veel eerder voelen of ze afgewezen worden door één van de ouders of zich niet veilig voelen. Of de liefde niet krijgen. Kunnen we niet eens bekijken wat er Anno 2018 hoogtijd veranderd moet worden. Ik zie op scholen de ongelukkige kinderen, daar gelaten natuurlijk waar de scheiding goed is verlopen. Hoelang duurt het nog dat er daadwerkelijk naar de kinderen aktief geluisterd wordt. villa pinedo is geweldig voor de kinderen nu de overheid nog

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ZoëYannickNadine Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nadine
Advies van jongeren
Nadine

Hallo Oma, bedankt voor uw berichtje en het compliment op dit forum! Ik ben het zeker met u eens, kinderen staan er nu eenmaal tussenin, helaas.. Ik hoop ook dat er tijden komen dat er eerder naar kinderen wordt geluisterd of dat ouders leren om kinderen er zo weinig mogelijk bij te betrekken. Maar hoe jong ze ook zijn, helaas krijgen ze er nog genoeg van mee wat er om hen heen gebeurt.
Laten we hopen op mooie ontwikkelingen op dit gebied en er zijn voor de kinderen!
Liefs, Nadine

Leeftijd
25
Yannick
Forum Redactie
Yannick

Beste Oma gevoel, Wat een ontzettend mooi berichtje, hartelijk dank hiervoor. Dit doet onze jongeren, en ongetwijfeld alle kinderen met gescheiden ouders, erg goed. We hopen dat we vanuit onze eigen ervaringen nog veel leeftijdsgenoten en kinderen kunnen helpen. En het zou inderdaad mooi zijn als kinderen iets eerder en duidelijker een stem krijgen in het hele proces. Of dat er in ieder geval beter geluisterd wordt naar ze, dat er goed gecommuniceerd wordt met de ouders. Dat is het belangrijkst. Dat ze zich gehoord voelen, geliefd en thuis voelen. Op scholen in Nederland worden onze open brieven steeds vaker… Lees verder »

Leeftijd
26
Zoë
Advies van jongeren
Zoë

Lieve Oma, Bedankt voor het berichtje op het forum, goed dat u uw verhaal en eerlijke mening hier wilt delen met ons allemaal. Wat mooi om te zien dat u zo begaan bent met de kinderen. Ontzettend bedankt voor uw mooie compliment! Ik vind Villa Pinedo ook geweldig en ben trots dat ik er een onderdeel van mag zijn. Dat het niet normaal is dat een kind soms tussen twee vuren zit en niets te zeggen heeft, ben ik helemaal met u eens. Soms vraag ik me af wat ouders bezielt, maar eerlijk gezegd heb ik me ook weleens afgevraagd… Lees verder »

Leeftijd
22