Meedoen aan een TV-Serie?

Elise
03 feb 2016

Oproep van jeugdtelevisieprogramma Het Klokhuis: wil jij meedoen aan een Tv-serie over ‘scheiden’? 

De meeste televisieprogramma’s over scheiden zijn gericht op volwassenen. Daarom wil Het Klokhuis een televisieserie speciaal voor kinderen over scheiden maken. Hiervoor zijn wij op zoek naar kinderen en jongeren met gescheiden ouders die op televisie in Het Klokhuis hun verhaal willen vertellen.

Wat betekent het voor jou als je ouders gaan scheiden? Wat verandert er allemaal? Wat blijft hetzelfde? Hoe is het om in twee huizen te wonen? Hoe is het als je vader of moeder een nieuwe partner krijgt en jij een nieuw gezin met stiefbroers- en zusjes? En zitten er ook leuke kanten aan het hebben van gescheiden ouders?

Om andere kinderen te helpen en antwoord te geven op vragen, is Het Klokhuis voor deze speciale Tv-serie op zoek naar

  • Kinderen en jongeren met gescheiden ouders tussen de 9-14 jaar die willen vertellen over hoe het is om gescheiden ouders te hebben.
  • Kinderen en jongeren tussen de 9-14 jaar die een brief hebben geschreven aan de rechter over de scheiding van hun ouders en daarover willen vertellen.
  • Jongeren tot 16 jaar die hebben meegewerkt aan een kinderverhoor en daarover willen vertellen.

Zijn jouw ouders uit elkaar en wil je op televisie in Het Klokhuis vertellen wat dat voor jou heeft betekend en hoe je hier mee om bent gegaan?  En heb jij misschien wel tips over hoe je jezelf en andere kinderen kunt helpen als je last hebt van de scheiding van je ouders? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar: hetklokhuis.scheiden@ntr.nl

Oja: vraag toestemming aan je (beide) ouders of verzorgers of je mee mag doen aan de televisieopnames!

Alvast heel erg bedankt namens de redactie van Het Klokhuis! Yvonne Smits (regie) en Margreet Moesker (redactie)