Jongeren, rechters, advocaten en mediators in VERBINDING

Elise
19 nov 2014

Trainen in de Schouwburg

Gisteren (18 november) gaf Villa Pinedo een training in het Musis Sacrum in Arnhem, waar een groep van 128 kinderrechters, familierechtadvocaten en scheidingsmediators uit de regio Gelderland aanwezig was. In een training van 2,5 uur kregen Floor (20), Martijn (19) en Phyleen (25) het podium om het publiek een kijkje te geven in hun beleving van de scheiding van hun ouders.

Waarden

Maar de deelnemers werden ook aan het werk gezet! Nadruk lag op de waarden die we hechten aan de verschillende spelers in het scheidingsproces. Welke waarde moet een rechter inzetten wanneer er een kind is betrokken bij een scheiding? Met welke waarde kan een mediator iets betekenen voor een kind? En vanuit welke waarde kan een advocaat voor bewustwording bij ouders zorgen? Naast dat deelnemers hierover zelf aan het werk werden gezet, hebben ook de jongeren van Villa Pinedo hun visie hierop gedeeld.

Klaag- en Jubelmuur

Tijdens de pauze werden de klaag- en jubelmuur klaargezet en konden deelnemers opschrijven waar zij in hun werk tegenaan lopen (klaagmuur) en wat er juist heel goed gaat (jubelmuur). Na de pauze zijn persoonlijke succesmomentjes gedeeld waar mooie tips voor collega’s uit voortvloeiden. Ook zijn drempels, uitdagingen en twijfels besproken en hebben Martijn, Floor en Phyleen vanuit hun eigen ervaring tips meegegeven aan de deelnemers. Hoe krijg je ouders in beweging? Wat als je twijfelt over of je wel goed bent in kindgesprekken voeren? Door de openheid van deelnemers en jongeren hebben we samen – ondanks de grootte van de groep – toch een bijzondere en intieme sfeer weten te creëren.

Verbinding

De laatste oefening bewees maar weer eens dat het kind vaak een verbindende factor is voor veel verschillende spelers in het proces. Deelnemers kwamen door middel van grote bollen wol letterlijk met elkaar in verbinding en deelden wat zij van de dag meenemen in hun werk. We hoorden veel inspirerende & waardevolle uitspraken en oproepen aan collega’s om samen verandering aan te brengen in de huidige scheidingspraktijk.

We bedanken alle deelnemers die 2,5 uur zo intensief met ons hebben samengewerkt, geluisterd en gedeeld. Ook voor ons was dit heel waardevol!

Ook geïnteresseerd in trainingen van Villa Pinedo? Schrijf je in voor een geaccrediteerde training of mail naar info@villapinedo.nl voor informatie over trainingen op maat.

Voor meer foto’s van deze training kun je hier klikken!