Op bezoek bij School-tv

Iris van Spierenburg
22 jan 2013

Vandaag hoefde ik niet naar school, omdat ik ging werken voor Schooltv. Mijn moeder was gebeld door de baas van Schooltv of ik zin had om mee te werken aan het programma Huisje Boompje Beestje. Nou dat wilde ik wel…vond het echt vet! De aflevering ging over hoe het is als je ouders gescheiden zijn. Ik kreeg een script thuis gestuurd en dat heb ik geoefend met mijn zussen. Maar ik had het helemaal niet uit het hoofd hoeven leren! Want toen ik daar kwam moest ik gewoon praten met Fahd (de presentator). Eerst kletsten we om elkaar beter te leren kennen. Daarna kreeg ik een zendertje onder mijn rok zodat de geluidsman mijn stem beter hoorde. De cameraman vertelde mij ook over het eiland (Sint Maarten) waar mijn vader sinds kort woont. Dat was heel erg leuk, omdat ik daar van de zomer heen ga en dat heel spannend vind. Hij vond het een mooi eiland, waar je heel gaaf kunt snorkelen. Ook de andere mannen waren heel aardig en maakten veel grapjes zodat ik daarna niet eens echt merkte dat we met tv-opnames bezig waren. Wel moesten we het eerst drie keer overdoen door mij, maar daarna ook een paar keer door Fahd. Hij vroeg waar ik nu woon en ook met wie. Of ik verdrietig was toen mijn ouders uit elkaar gingen, hoe ik ermee omga dat mijn vader nu op Sint Maarten woont en of ik het leuk vind dat ik verhuisd ben met mijn moeder en zussen. Ze vonden allemaal dat ik het heel goed deed. Tenslotte gingen we met zijn allen een liedje zingen dat bij het verhaaltje paste. Eerst met alle figuranten geoefend, klonk echt stom in het begin, dus dat moest vaak over;) En Fahd deed heel grappig.

Het was een superleuke ervaring, echt gezellig en ik zou het zo weer willen doen. Ben benieuwd hoe het is op tv. Mijn moeder gaat het opnemen zodat we het samen kunnen kijken.

Jessica (11)

De aflevering van ‘Huisje Boompje Beestje’ met Jessica kun je zien op woensdag 23 januari om 9.15 uur op Nederland 3. Gemist? Bekijk de uitzending