De warme douche

Joelle
11 mei 2015

Lieve mama,

Vandaag is het officieel Moederdag. Een dag waarop veel mensen even stilstaan bij de belangrijke rol van hun moeder in hun leven. Ze leggen hun moeder in de watten en bedanken haar voor alles. Dus schrijf ik deze brief aan jou.

Moederdag is voor jou eigenlijk een belediging. Jij zou namelijk iedere dag bedankt moeten worden en niet maar één dag in het jaar. Na de scheiding heb je vaak je eigen verdriet aan de kant geschoven om mij te kunnen steunen. Je bent een moeder én een vader voor me geweest. Je hebt ervoor gezorgd dat mij niets tekort kwam. Ook heb je geprobeerd om de warmte van een ongebroken gezin in stand te houden en hier ben je fantastisch in geslaagd.

Toen ik een aantal jaar geleden een depressie kreeg, heb je er alles aan gedaan om me erbovenop te krijgen. Je stond dag én nacht voor me klaar. Als ik ’s nachts weer eens aan het hyperventileren was en ik werd maar niet rustig, pakte je me in je armen. Je hield me stevig vast, totdat ik langzaam in slaap viel.

Lieve mama, je bent er voor me, zoals geen ander dat ooit zal zijn. Je weet hoe  bang ik ben dat mensen mij in de steek laten, omdat ‘papa’ dat ook gedaan heeft. Één ding weet ik echter zeker: jij zal me nooit in de steek laten en dat ik dat weet is misschien wel het grootste compliment dat ik je kan geven.

Mama, ik hou van je! Ik ben er trots op dat jij mijn moeder bent! Voor mij is het daarom iedere dag Moederdag.

Liefs,

Joëlle