#Dankbaar

Malou
17 jan 2017

Hoewel niet alles altijd makkelijk en leuk is geweest door de scheiding ben ik toch erg dankbaar. Dankbaar voor de familie die ik erbij heb gekregen en de dingen die ik hierdoor heb geleerd.

Ik ben dankbaar voor de twee ouders en twee bonusouders die ieder op hun eigen manier een rol in mijn leven spelen. En ja, ik heb jullie allemaal wel eens gehaat en gewenst dat het anders was gelopen, maar het blijft een feit dat jullie alle twee in mijn leven horen en daar als het goed is ook blijven. Dat jullie elkaar niet mogen is begrijpelijk, daarvoor is teveel gebeurd. En dat ik jullie niet altijd heb gemogen is ook begrijpelijk, het is niet zomaar iets om gescheiden ouders te hebben.

Toch ben ik dankbaar dat het zo gelopen is, want als het niet zo was gegaan zag mijn leven er heel anders uit. Ik ben opgegroeid als een zelfstandige meid die nu de wereld rondreist. Zou ik dat ook zijn geweest zonder jullie? Of als papa en mama nooit gescheiden waren?

Ik ben dankbaar voor de vele situaties die ertoe hebben geleid dat ik nu ben wie ik ben. En dat ik ben wie ik wil zijn. En dankbaar voor de mogelijkheden die jullie mij hebben gegeven, de dingen die jullie mij hebben geleerd.

Een van de beste dingen van het hebben van gescheiden ouders: twee paar ouders waarvan je kunt leren. Met hun eigen talenten, hun eigen fouten, hun eigen verhalen. Maak hier gebruik van! Natuurlijk zijn ze niet perfect en heb je misschien een voorkeur voor één van je ouders, maar er is genoeg om van te leren. Hoe je dingen niet moet doen, of juist wel.
Malou (22)