Altijd dat geruzie

Villa Pinedo
21 aug 2015

Ik zit op mijn kamer tv te kijken. Een paar dagen geleden vertelde mijn ouders dat ze gaan scheiden. Mijn moeder is weg en ik ben met mijn vader en zusje (die al ligt te slapen) thuis.

Beneden zijn mijn vader en moeder. Als je kijkt naar de afgelopen periode is het geen verrassing: ze hebben ruzie. Ik probeer mij er niets van aan te trekken maar dat lukt niet. Ik zet de tv harder zodat ik niet hoef te horen waar het over gaat.

Na een tijdje besluit ik maar naar beneden te gaan. Ik weet niet waarom, maar toch doe ik het.

“Kunnen jullie even ophouden?” Mijn ouders kijken verbaasd op. Ze zijn meteen stil. Mijn moeder gaat weg en ik ga met mijn vader op de bank zitten. Even zeggen we allebei niets. Dan breekt mijn vader de stilte. “Wil je dat ik uitleg wat er aan de hand was?” Eigenlijk wil ik er niets van weten maar ik knik toch ja.

Waar de ruzie over ging, dat weet ik niet meer. Wel weet ik dat deze avond nu ruim vijf jaar geleden is. Het is ook de laatste ruzie tussen mijn ouders waar ik herinneringen aan heb. Dat was toen ondenkbaar…

Robin (17)