Alles over Villa Pinedo

Hier zijn kinderen de adviseurs van volwassenen. En van elkaar.

Villa Pinedo's

Visie en missie

Dit doen wij

Wij zijn jongeren met gescheiden ouders en delen onze eigen ervaringen. Wij zijn er voor jou. Wij denken met je mee en geven je tips. Wij steunen jou om met de scheiding van jouw ouders om te gaan. Je hoeft het niet alleen te doen! Ook delen wij onze ervaringen met volwassenen. Zoals ouders, leerkrachten, hulpverleners en rechters. Wij willen dat zij beter begrijpen wat er in ons hoofd en hart omgaat. Zodat zij doen wat wij als kinderen en jongeren met gescheiden ouders écht nodig hebben. 

→ Wij zijn er voor je als jouw ouders uit elkaar gaan of zijn.

 

Dit dromen wij

→ Dat alle kinderen en jongeren met gescheiden ouders gewoon kind kunnen zijn. 

Dat zij zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Gewoon zichzelf kunnen zijn. Dat er écht wordt geluisterd. Dat kinderen en jongeren met gescheiden ouders opgroeien in een fijne omgeving met ouders die - ook na de breuk - respectvol met elkaar omgaan. Dat er steun is van anderen in de omgeving. En vooral dat er liefde en aandacht is op momenten dat het (even) niet zo lekker gaat. 

P.s. Wist je dat steeds meer kinderen en jongeren later zelf ook Buddy worden? Wie weet help jij over een tijdje ook mee om onze droom te realiseren.

shutterstock_305816726

Hier staan we voor

 

Ervaringsdeskundigheid: Wij zetten onze eigen ervaringen in om kinderen en jongeren met gescheiden ouders te steunen en sterken. 

Kindperspectief: Wij kijken altijd door de ogen van kinderen. 

Eigenzinnig: Wij doen wat wél werkt en durven buiten het traditionele systeem te denken. 

Positiviteit: Wij creëren een omgeving waarin negatieve ervaringen worden omgezet in positiviteit.

Verbinding: Wij doen het samen. Je hoeft het niet alleen te doen. 

Verwondering: Wij zijn nieuwsgierig, onbevangen en vragen het gewoon.

Methode tekening

De Villa Pinedo methode

Herkenning, erkenning en hoop

De Villa Pinedo methode draagt bij aan het voorkomen en verlagen van negatieve impact van de scheiding van ouders op kinderen door het bieden van herkenning, erkenning en hoop door de inzet van ervaringsdeskundigen. En door het empoweren van deze kinderen en jongeren, worden hun kansen in onze maatschappij vergroot. 

Hiernaast een visuele weergave van de reis die kinderen met gescheiden ouders bij Villa Pinedo doormaken. Het doel van deze reis is dat de kinderen zich sterker voelen dan voordat ze met Villa Pinedo in aanraking kwamen en het gevoel hebben dat ze hun negatieve ervaringen om kunnen zetten in iets positiefs.

Bezoek HMK Maxima aan Villa Pinedo in den Haag 16 Januari 2014.
Tbv Oranje Fonds groeiprogramma.

© ORANJE FONDS / BART HOMBURG

Non-profit

Villa Pinedo is een stichting zonder winstoogmerk. Toch bieden wij niet al onze producten en diensten gratis aan. Wij doen dit, zodat wij de komende jaren ook nog kinderen en ouders kunnen ondersteunen.

Alle inkomsten worden gebruikt voor het werven en trainen van onze ervaringsdeskundige jongeren, in het vernieuwen en uitbreiden van ons aanbod, en het bereiken van onze doelgroep.

Maak kennis met

Onze donateurs

DG-Weeshuis-Lig
logo-zonnigejeugd (2)
foto
adessium