Skip to content

Alles over Villa Pinedo

Hier zijn kinderen de adviseurs van volwassenen. En van elkaar.

Villa Pinedo's

Missie en visie

Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Zij maken volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

Onze missie is dat kinderen van gescheiden ouders even gelukkig zijn als alle andere kinderen.

In onze visie zijn jongeren de adviseurs van volwassenen. Zij zijn de ervaringsdeskundigen. Zij weten als geen ander wat er lastig, verdrietig, moeilijk of juist fijn en veilig is in een scheidingssituatie. Villa Pinedo versterkt de autonomie en kracht van kinderen en jongeren, door hen zélf aan het woord te laten. En daarmee volwassenen (ouders), zichzelf en andere leeftijd- en lotgenoten te adviseren en ondersteunen. Zij leren negatieve ervaringen omzetten in kracht.

Villa Pinedo's

Doelstelling

De pay-off van Villa Pinedo is ‘de plek voor kinderen van gescheiden ouders’. De doelstelling voor de jaren 2016-2019 is dan ook om er alles aan te doen Villa Pinedo in de eerste plaats echt de plek voor kinderen en jongeren te laten zijn. Door aanpak en uitvoering van de campagne “Niet Jouw Taak” geven we hier invulling aan. Dit project is voor de komende jaren prioriteit nummer 1 van Villa Pinedo.

Met het peer to peer project  ‘Niet Jouw Taak’  gaan wij de kinderen van gescheiden ouders empoweren weer grip te krijgen op hun leven. Herkenning & handeling zijn de uitgangspunten van dit ruim drie jaar durende project, dat geheel door jongeren en voor jongeren is. Er zijn allerlei vormen van hulp beschikbaar voor als je het even echt niet meer weet: (animatie)films, een vernieuwde website, een Villa Pinedo-app, het jongerenforum, bijeenkomsten en het Online-Buddyprogramma.

Gedurende de hele looptijd van het project zal de Universiteit van Utrecht onderzoek doen naar de effectiviteit van ‘Niet Jouw Taak’ op kinderen/jongeren. ‘Niet Jouw Taak’ wordt daarmee een interventie waarvan de effectiviteit middels wetenschappelijk studie gemeten zal worden.

Bezoek HMK Maxima aan Villa Pinedo in den Haag 16 Januari 2014. Tbv Oranje Fonds groeiprogramma. © ORANJE FONDS / BART HOMBURG

Non-profit

Villa Pinedo is een stichting zonder winstoogmerk. Toch bieden wij niet al onze producten en diensten gratis aan. Wij doen dit, zodat wij de komende jaren ook nog kinderen en ouders kunnen ondersteunen.

Alle inkomsten worden gebruikt voor het werven en trainen van onze ervaringsdeskundige jongeren, in het vernieuwen en uitbreiden van ons aanbod, en het bereiken van onze doelgroep.

Maak kennis met

Onze sponsoren

vsbfonds-pay-off-web
Oranje_Fonds-logo_vsi_0
adessium
Kansfonds-groen-1600px
DG-Weeshuis-Lig
logo_site
hulpnaonderzoek
FredFoundation-logo
Gravin-van-Bylandt
cool-cat-foundation
kfHein-fonds-768x131
logo-zonnigejeugd
Charity-Stichting-Rob-Beers
Logo-Scheiding-Geregeld
Logo-Janivo
stichting-boschuysen
logo-fonds-welzijnswerk
eerstmediation.nl_-1
de-boorder-en-schoots