Alles over Villa Pinedo

Hier zijn kinderen de adviseurs van volwassenen. En van elkaar.

Villa Pinedo's

Missie en visie

Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen met gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Zij maken volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

Onze missie is dat alle kinderen ervaren dat ze de moeite waard zijn. Wij willen de negatieve impact van scheiden in de samenleving voor kinderen verkleinen. En daarmee de kansen van jongeren in onze maatschappij vergroten. 

In onze visie zijn jongeren de adviseurs van volwassenen. Zij zijn de ervaringsdeskundigen. Zij weten als geen ander wat er lastig, verdrietig, moeilijk of juist fijn en veilig is in een scheidingssituatie. Villa Pinedo versterkt de autonomie en kracht van kinderen en jongeren, door hen zélf aan het woord te laten. En daarmee volwassenen (ouders), zichzelf en andere leeftijd- en lotgenoten te adviseren en ondersteunen. Zij leren negatieve ervaringen omzetten in kracht.

Bezoek HMK Maxima aan Villa Pinedo in den Haag 16 Januari 2014.
Tbv Oranje Fonds groeiprogramma.

© ORANJE FONDS / BART HOMBURG

Non-profit

Villa Pinedo is een stichting zonder winstoogmerk. Toch bieden wij niet al onze producten en diensten gratis aan. Wij doen dit, zodat wij de komende jaren ook nog kinderen en ouders kunnen ondersteunen.

Alle inkomsten worden gebruikt voor het werven en trainen van onze ervaringsdeskundige jongeren, in het vernieuwen en uitbreiden van ons aanbod, en het bereiken van onze doelgroep.

Maak kennis met

Onze sponsoren

vsbfonds-pay-off-web
Oranje_Fonds-logo_vsi_0
adessium
cropped-LogoTransparant
DG-Weeshuis-Lig
logo_site
Maagdenhuis
Fred Foundation
Ministerie_van_Justitie_en_Veiligheid_Logo
logo-zonnigejeugd
logo-fonds-welzijnswerk
Logo-Scheiding-Geregeld
Logo-Janivo
stichting-boschuysen
dusseldorp