moeder (48 jaar) in Vragen van ouders

Collega

Min man en ik liggen in scheiding. Wij hebben 2 kinderen in de leeftijd van 19 en 14. Onze jongste vertrouwd zijn vader niet. Hij denkt dat hij vreemd gaat, wat mijn man ontkent, maar de bewijzen zich opstapelen. Mijn man woont nu, naar zeggen bij een collega, waar mijn kinderen niet naar toe willen. Hoe moet ik hun nou opvangen, ik zie het zelf niet eens meer zitten.

2 reacties

  1. Anneke op 24 oktober 2014 om 14:48

    Beste moeder,

    wat een vervelende situatie waar je nu inzit en ik sluit mij ook aan bij hetgeen Jeroen in zijn reactie heeft gegeven. Over het algemeen zijn kinderen niet bezig met de relatie tussen hun ouders, wel met de relatie van het kind met zijn ouder. Het kan heel goed zijn dat de bewijzen zich opstapelen en toch is het kind daar niet mee bezig. Het is belangrijk dat hij zich gesteund voelt in zijn kind-zijn en weet dat jullie ondanks de scheiding toch van hem blijven houden en dat hij bij beide ouders welkom is. Mocht je ex-partner inderdaad al een nieuwe partner hebben, praat daar dan met je ex over, zodat het kind hier niet mee wordt belast. Geef aan dat je kinderen en jij tijd nodig hebben om dit te verwerken en te accepteren dat de situatie anders wordt en dat je graag wil dat hij onderdeel van het leven van de kinderen uit blijf maken. Geef jezelf ook even een adempauze en vertel aan je ex dat je het er moeilijk mee hebt als partner en dat je wel graag wil dat je als vader en moeder er bent en blijft voor de kinderen. Het is jullie relatie die stukloopt en niet de relatie die jullie met de kinderen hebben.
    Zoek desnoods een goede scheidingsbegeleider in jouw omgeving, waarbij ook aandacht is voor alle emoties die spelen bij een scheiding.

    Heel veel sterkte en neem alle mooie herinneringen mee naar jouw nieuwe toekomst.

    Groetjes Anneke

  2. Jeroen op 24 oktober 2014 om 11:59

    Beste Moeder,

    Ik zou proberen om richting je kinderen duidelijk te maken dat jullie in scheiding liggen en dat hetgeen wat je toekomstige ex nu doet zijn keuze is. Ik vind dat een kind zich niet hoort te bemoeien met de relatie van een ouder, ongeacht of het wel of niet passend is, Hij hoort vertrouwen te hebben in jouw ex als vader en niet als een partner, dat kun je proberen uit te leggen.

    Dat jullie kinderen het vervelend vinden is iets waar jullie als ouders het beste toch een keer over kunnen praten met jullie kinderen, zij zijn oud en wijs genoeg om wel hun mening te laten horen en wellicht dat jullie op die manier duidelijkheid kunnen geven, maar ook krijgen

Laat een reactie achter