Laura (20 jaar) in

De nieuwe vriend van mijn moeder.

De nieuwe vriend van mijn moeder is een totaal andere man dan mijn eigen vader. Mijn vader is een echte zakenman en de vriend van mijn moeder is kunstenaar. Toen mijn moeder en de kunstenaar elkaar ontmoetten was ik tien. Alles werd ineens anders. Ik vond dat heel moeilijk om mee om te gaan. Ik zag dat mijn eigen moeder anders ging doen, ineens andere interesses kreeg, zich anders ging kleden etc. Hierdoor durfde ik mijn vriendinnen niet meer thuis uit te nodigen en schaamde ik me voor de kunstenaar als we op straat liepen.

Wat zijn jouw ervaringen met de nieuwe vriend of vriendin van je ouders?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
George/ ItsDrogo
10 maanden geleden

Ik ben 12 jaar oud en 2 jaar geleden heeft mijn moeder een nieuwe vriend gekregen, toen was hij nog leuk maar in de loop van de maanden deed hij minder leuk en ging mijn moeder ook veranderen. Vooral dit jaar, ze ging zich anders gedragen. Eigenlijk het zelfde als: Lore, met dat ze de laatste tijd seksueel gedraagt. Ik heb ook het gevoel dat hij haar manipuleert. En dat ze daardoor zich anders gedraagt. Het is heel irritant.

Lore
1 jaar geleden

Ik ben 10 mijn ouders zijn geschijden op mijn 2 jaar ik ben 8jaar alleen geweest met mijn mama en van haar nieuwe vriend mag ik niks geen knuffels aan mijn moeder enzo mijn moeder is hans anders ze is strenger ze slaapt tot 13uur en ik mag nie binnen komen in haar kamer en ze doet de laatste tijd heel vies (seksueel)ze gedraagt zich helemaal anders iedereen is boos op haar ze is ontslagen op haar werk haar vriend heeft geen werk ik krijg gzen aandacht het is moederdag vandaag ik heb haar zelf nie een gezien iedereen wil… Lees verder »

Meisje dat het niet meer weet
Meisje dat het niet meer weet
7 jaren geleden

Hoi mijn vader en moeder zijn al een tijd gescheiden mijn vader heeft een vriendin al een tijd waar kk het goed mee kan vinden en ik vind haar ook heel leuk, mijn moeder blijft altijd mijn moeder maar ze heeft sinds kort ook en nieuwe vriend waar ik niet blij mee ben ik voel me niet meer als haar lieve dochter ik voel me meer als een leerling van de juf die niet op de eerste plek staat ik heb een klein broertje en hij heeft er bu nog geen probleem mee kk denk dat als ze later nog… Lees verder »

ik
ik
8 jaren geleden

hallo Laura, hier is de verandering ook als niet prettig ervaren. in mijn geval is het mijn vader die een nieuwe vriendin kreeg. in het begin was het wel oke, een vriendin geef je gewoon een kans, en je gunt je vader gewoon het geluk. In het begin maakte we er nog wel eens grapjes over, van voed hem maar op nieuw op, want dat gebeurt toch in een relatie. nu 5 jaar verder is het contact alleen nog maar slechter geworden, ook al zijn we vele gespreken verder. voor mijn gevoel is hij gewoon te veel veranderd, of heeft… Lees verder »

Bart
Bart
8 jaren geleden

hoi mijn moeder is kunstenaar en mijn vader een zakenman,mijn moeder is altijd dezelfde gebleven ,ze heeft twee vrienden gehad,heel aardig maar als het niet meer goed ging, ook met ons, overlegde ze alles ,dat is nog steeds zo en is heel fijn.Mijn vader is getrouwd met een vriendin die al kinderen had en samen hebben ze nog twee.Het is eigenlijk zielig want die twee kinderen ghebben een hele oude vader,ook is mijnvader heel erg veranderd sinds hij bij die vrouw is,wij vinden haar niet aardig.Het is een boerentrien die in de stad is gaan wonen en denkt dat ze… Lees verder »

jenny
jenny
8 jaren geleden

Ik vind t gezellig klinken, maar ik heb zelf niet veel met zakenlui…. Los daarvan als de vriend verder goed voor je is, en je moeder verder gelukkig met hem….. Wat is t probleem dan ? Je zoekt later toch ook t type mens uit dat bij je past en met wie je samen gelukkig kan zijn ? Beter gelukkig met n kunstenaar dan ongelukkig met n zakenman…… Accepteer de nieuwe man, en als hij zijn best voor jou doet waardeer dat….. Dat scheelt heel veel in je beleving…… Heel veel plezier en geluk wens ik je in je nieuwe… Lees verder »

Anne-Marleen
Anne-Marleen
8 jaren geleden

Hoi Laura, Mijn moeder heeft ook een paar keer en nieuwe vriend gehad en ook bij haar zag ik dat ze zich anders ging gedragen. Ik reageerde daar best wel fel op omdat ik het niet begreep. Ik vond ook dat ze dan niet meer mijn moeder was en niet meer bereikbaar voor mij. Nu is ze al best lang alleen, maar ik gun het haar wel om iemand te ontmoeten die bij haar past. wat betreft mijn vader werd zijn nieuwe vriendin/vrouw aan mij opgelegd. Dat was ook de reden voor de scheiding, dus dit maakt het ingewikkeld om… Lees verder »

Laura
Laura
8 jaren geleden

Hi Tessa, Dank je wel voor je reactie. Wat vervelend dat jullie werden weggecijferd en dat de kinderen van je vader en stiefmoeder juist werden/worden verwend. Ik maak uit je verhaal op dat je het wel hebt geprobeerd te bespreken met je vader, maar dat jullie niet echt gehoord worden. Dat lijkt me best wel lastig en frustrerend ook…Wel goed dat je het bespreekbaar probeert te maken. Wie weet wordt je eens wel gehoord. Heb je weleens geprobeerd om er rustig voor te gaan zitten met je vader of om het in een brief op te schrijven? Sterkte en succes… Lees verder »

Tessa
Tessa
8 jaren geleden

Wat vervelend dat je moeder is veranderd door haar ‘nieuwe’ vriend. Mijn vader heeft nu sinds 13 jaar een andere vrouw, ik schaam me niet voor hem of haar. Maar mijn stiefmoeder had nog geen kinderen op het moment van mijn ouders scheiding, toen ze die wel kreeg werden die kinderen ontzettend verwend! Echt belachelijk verwend. En wij werden weggecijferd. Mijn vader ging en gaat erg in mee in het verwennen van zijn gezin. Helaas is het iets wat je duizendmaal kunt aankaarten, maar echt iets veranderen… Ho maar! Mijn ervaring met mijn vaders ‘nieuwe’ partner is dus niet zo… Lees verder »