Valerie (14) in

Relatie met moeder

Mijn ouders zijn gescheiden sinds dat ik 7 was, ik zie ze allebei nog wel. Ik woon tot op het heden bij mijn moeder maar ik zie mijn vader elk weekend. In het begin vond ik het niet zo erg, ik was nog echter jong. Ik dacht “Joepie, meer cadeaus met kerst!” maar na een tijdje had ik door dat dat niet het geval was. Mijn moeder is in een depressie gegaan toen dat ik 10 jaar was, en dat heeft ze nu nog steeds. Mijn relatie met haar is naar de knoppe gegaan. Ze behandelt me niet meer als haar eigen kind en keert haar rug naar mij. Mijn stiefbroer Lucas krijgt echter wel alle aandacht (mijn moeder is hertrouwt.). Ik krijg steeds meer ruzies met haar en ze vindt dat ik steeds meer de bad girl ben geworden. Ik sluit me op in mijn kamer en blijf daar dan de hele dag zitten, ze roept me niet eens voor het eten. Ze heeft me al vaak gebodyshamed. Ik sluit me van iedereen af en wanneer ze dan is vraagt waarom ik zo hard ben verandert negeer ik haar omdat ik haar niet wil vertellen dat zij de reden is. Soms wordt ze boos en dan doet ze domme dingen, ze is zelfs zo ver gegaan om mij te gaan slagen. Laat je me vertellen dat dit niet zo’n een-keer-momentje is. Na een tijdje ging het verder dan met de and slagen en kwamen er ook voorwerpen bij. Ik heb vaak gedacht om weg te rennen van huis en niet naar mijn vader, met hem heb ik niet zo’n goeie band, yk? Maar ik kan telkens het huis niet verlaten, ik kan Lucas hier niet achter laten. Weten jullie wat ik kan doen?
-Groetjes Valerie 🙂

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriël
1 maand geleden

Lieve Valerie, Dank je wel voor je bericht en fijn dat je je weg naar dit forum gevonden hebt. Je verhaal raakt me. Je gaat eens in de twee weken naar je vader, de rest van de tijd ben je bij je moeder. Maar, met beide heb je niet zo’n goede band. Dat lijkt me voor jou lastig en vervelend. Dus, het is erg fijn dat je een berichtje hebt geplaatst. Het is niet fijn als je moeder je niet meer als kind behandelt. Dat heb ik in mijn omgeving ook meegemaakt. Wat ik dan deed, is praten met mijn… Lees verder »

Janne
1 maand geleden

Hee lieve Valerie, Wat goed dat je ons forum hebt gevonden en wat fijn dat je dit met ons deelt. Ik kan me voorstellen dat dit geen prettige situatie is voor jou! Zelf herken ik me in een heel aantal dingen die je verteld. Mijn ouders zijn nog niet zo lang uit elkaar als bij jou, en ik woon niet bij beide ouders maar alleen bij mijn vader. Echter toen mijn ouders nog in scheiding lagen woonde ze nog bij elkaar. Ze hadden erg veel ruzie. Ik vluchtte ook erg veel naar boven, zoals jij nu doet. Je geeft aan… Lees verder »

Nicole
Editor
Nicole
1 maand geleden

Lieve Valerie, Bedankt voor jouw vraag op het forum en wat fijn dat je ons gevonden hebt! Je schrijft dat je geslagen wordt door je moeder. Ik kan mij voorstellen dat dat een lastige situatie voor je is. Ik wil je laten weten dat je vraag goed is aangekomen en dat je niet alleen bent. Onze Buddy’s gaan hun best doen om jou zo snel mogelijk een luisterend oor te bieden en jou te steunen in deze situatie, maar voor nu wil ik jou alvast een (aantal) website(s) geven waar je misschien in de tussentijd iets aan hebt: https://www.zorgenomeenkind.nl/blue/ https://www.kindertelefoon.nl/… Lees verder »