Podcasts Villa Pinedo

Villa Pinedo
28 apr 2022

De ontwikkeling van de podcast in Nederland heeft het afgelopen half jaar een flinke vlucht genomen. Inmiddels luisteren miljoenen Nederlanders naar podcasts. Medewerkers en vrijwilligers van Villa Pinedo worden ook steeds vaker gevraagd om mee te denken en praten in podcasts over scheiden. Op deze pagina vind je de podcasts waar Villa Pinedo aan heeft mee gewerkt.

  • NOS Jeugdjournaal: Sophie was te gast in een podcast van het Jeugdjournaal. Ze beantwoordt vragen als: waarom gaan ouders uit elkaar? Hoe ga je om met ruzie in huis? Wat moet je doen als je je moeder met je nieuwe stiefvader ziet zoenen? De aflevering luister je hier.

 

  • RTV Stichtse Vecht: Demi is manager van het Buddyprogramma bij Villa Pinedo. Deze Buddy’s zijn allemaal jongeren met gescheiden ouders en steunen als vrijwilliger én ervaringsdeskundige kinderen die met de scheiding van hun ouders te maken hebben. In deze podcast hoor je hier alles over.

 

  • De Opvoedcast: Een scheiding is een impactvolle gebeurtenis voor zowel ouders als kinderen. Er verandert veel in het gezin. Daarnaast kun je als ouder worstelen met je eigen gevoelens en wil je je kind hier zo min mogelijk mee belasten. Vanaf welke leeftijd kun je kinderen betrekken bij het scheidingsproces? En hoe ga je met de emoties van je kind om? Laurie, Pedagoog bij CompaNanny bespreekt dit en nog meer luisteraars-vragen met gastspreker Amber van Villa Pinedo. Deze podcast luister je hier terug.

 

  • Kindbehartiger, Kind en scheiding: In deze aflevering gaat Marieke Lips, Kindbehartiger, in gesprek met Sanne, Ella en Julian. Sanne vertelt over haar werk als directeur van Villa Pinedo en haar dromen en wensen voor de toekomst. Buddy’s Ella en Julian delen hun persoonlijke ervaringen over de scheiding en geven tips voor ouders en beroepskrachten over het luisteren naar kinderen. Luister de podcast hier.