Juul (15) in

Wie moet ik geloven?

Hoi, ik zit al een lange tijd in de knoop met mezelf. Mijn ouders zijn nu ongeveer 3 jaar gescheiden en ze hebben beide een ander verhaal waarom. Mijn vader zegt dat die mijn moeder niet meer zag zitten en dat het daarom over was gegaan. En mijn moeder verteld mij dat mijn vader vreemd is gegaan en ons heeft achter gelaten. Mijn vader heeft echter redelijk snel een nieuwe vriendin dus ik vind het erg lastig wat ik moet geloven of meer wat ik WIL geloven. Mijn moeder is elke dag er nog kapot van en heeft veel haat richting mijn vader en verteld dit ook aan mij hoe ze er over voelt. Ik vind dit soms niet fijn om aan te horen omdat het wel mijn vader blijft. Ik heb er ook minder last van dat zij er van heeft. Mijn leven is in deze 3 jaar ook flink veranderd. Ik leefde namelijk mijn beste leven toen mijn ouders nog bij elkaar woonden. We hadden een super mooi huis en hadden het altijd leuk. Toen mijn vader weg ging veranderde dat snel. Mijn broer zat/zit bijna altijd zelfstandig op zijn kamer en mijn moeder standaard achter de laptop. Ik ben om het weekend bij mijn vader en daar is het ook lang niet zo gezellig zoals vroeger. Ik heb zijn vriendin nog niet ontmoet, mijn vader wilt dit wel graag maar ik weet niet of ik dit ook wil, of dat ik het niet wil omdat mijn moeder het niet wilt. Ik zit al ongeveer 5 jaar bij een psycholoog voor ook veel andere problemen maar nu dus ook dit. Ik kom er zelf gewoon niet meet uit soms en weet echt niet wat ik moet. Hebben jullie tips of ervarin

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Julie
1 maand geleden

Hooi Juul! Knap van je dat je je verhaal hier deelt! Ik kan me ergens wel vinden in wat je zegt. Toen mijn ouders gingen scheiden, was het omdat mijn vader vreemd was gegaan. Hij heeft dit een hele lange tijd ontkend. Het verschil met jouw situatie is denk ik dat het bij mij dus wel bekend was uiteindelijk dat mijn vader vreemd was gegaan en jij weet het niet. Ik denk niet dat je een partij hoeft te kiezen, als je gewoon behoefte hebt aan het zien van allebei je ouders. Mijn tip is om even na te denken… Lees verder »

Juul
1 maand geleden
Reply to  Julie

Heel erg bedankt voor je reactie Julie. Ik vind het erg fijn dat ik er over kan praten met iemand maar vind het soms erg lastig. En al helemaal als ik bijvoorbeeld met mijn moeder er over praat omdat ze alleen maar zegt dat papa dit fout heeft gedaan en dit en dat. Maar ik ga het nog wel eens proberen en dan echt duidelijk proberen te zijn en niet boos te worden of weg te lopen. Bedankt Groetjes Juul

Kirsten
1 maand geleden

Lieve Juul, Allereest bedankt dat je je verhaal met ons/het forum deelt en wat ontzettend knap dat hulp vraagt. Ik heken mij in jouw verhaal. Mijn ouders zijn nu ook ongeveer 3 jaar gescheiden. Toen ze mij dit aankondigde hadden zij samen 1 verhaal. Nadat ze echt van elkaar gescheiden waren en wij dus niet meer in een huis zaten, kwamen er ineens andere verhalen van zowel mijn vader als mijn moeder. 🙁 De “echte” reden ga je waarschijnlijk ook nooit te horen krijgen (en ik in mijn geval ook niet). Waarom? Omdat het de relatie tussen jouw ouders is… Lees verder »

Juul
1 maand geleden
Reply to  Kirsten

Super erg bedankt Kirsten voor je reactie, Ik ben erg blij met de tips en het advies. Ik ga er zeker goed over nadenken wat ik zelf wil, maar als ik dat nu doe dan weet ik het eigenlijk ook nog niet zo goed. Ik neem dus wel even de tijd hier voor. Erg bedankt voor het bericht.
Groet Juul