Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Wat moet ik doen?

jacky, 10 jaar

Gedachten en gevoelens
ik heb een vraag en daar zit ik heel erg mee en ik wil hier graag antwoord op en me vraag is uhm als ik later groter ben en ik heb een stiefvader of een stiefmoeder en die vindt ik niet fijn om in huis te hebben en me vader of moeder vindt die gene heel lief en ja wat moet ik doen?
OF

Reacties (3)

Didi

21 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hi Jacky, goed dat je je vraag op het forum van Villa Pinedo stelt!  Als ik jouw vraag goed begrijp, vraag jij je af wat je zou moeten doen als jouw stiefvader en/of stiefmoeder bij jou in huis komt wonen wanneer je zelf wat ouder bent terwijl jij dit eigenlijk niet zo fijn vindt. Ik begrijp heel goed dat dit iets is wat door je hoofd spookt.  Uit mijn ervaring bij mijn vader was het zo dat hij eerst een langdurige relatie had met een vrouw, waarbij het eigenlijk een soort van werd opgebouwd hoevaak ik haar zag. In het begin zag ik haar bijvoorbeeld af en toe een paar uurtjes op een dag en dit werd steeds verder opgebouwd totdat ze elk weekend en in vakanties bij ons in huis sliep of andersom dat wij bij haar sliepen. Deze opbouw maakte het voor mij al een stuk fijner. Ik weet niet of dit in jouw situatie misschien ook al het geval is, maar anders zou je dit misschien een keer kunnen bespreken met een van je ouders mocht het uiteindelijk ter sprake komen dat ze willen gaan samenwonen. Wat mij ook hielp is om veel dingetjes samen te doen met die stiefouder, in het begin misschien samen met je vader of moeder erbij en later ook wat vaker alleen met je stiefvader of stiefmoeder. Hierdoor bouwen jullie ook al meer een band op en zal je zien dat jij je hopelijk ook wat meer op je gemaak gaat voelen bij diegene. En wat ik als laatste nog aan je wil meegeven is: praten. Durf het er met je vader of moeder om wie het gaat over te hebben. Geef aan dat het je lastig vindt als er iemand bij jullie in huis komt wonen en probeer aan te geven waarom je het spannend en/of niet zo fijn vindt. Samen kunnen jullie dan bespreken wat helpend kan zijn hierin. Je hoeft hier echt niet alleen mee te worstelen, mensen om je heen die dichtbij jou staan en van de hele situatie afweten kunnen jou ook helpen in het bedenken van oplossingen en eventuele tussenstapjes zoals ik die hierboven beschrijf. 

P.S.: misschien kun je de open brief “Aan alle nieuwe partners” (https://www.villapinedo.nl/open-brieven/) ,laten lezen aan jouw stiefvader of -moeder. Hierin staan ook veel dingen die kunnen helpen in jullie contact.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt Jacky. Veel succes! Liefs Didi

0

Lieke

21 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Hi lieve Jacky, Wat fijn dat je Villa Pinedo hebt gevonden en dankjewel voor het delen van jouw vraag!

Het zou inderdaad kunnen gebeuren dat mama en/of papa na de scheiding een nieuwe vriend of vriendin krijgt.

Dit gebeurde ook bij mij na een tijdje en dat was eerst nogal onwennig. Mijn vader ineens met een nieuwe vrouw zien vond ik maar gek. Het had wat tijd nodig maar gelukkig ging het na een tijdje beter en probeerde we elkaar steeds beter te leren kennen. Het zou dus natuurlijk ook zo kunnen zijn dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden.

Mocht je toch tegen wat dingen aanlopen, in de open brief aan alle nieuwe partners staat precies omschrijven wat wij als kinderen met gescheiden ouders fijn vinden als onze ouder een nieuwe relatie krijgt. De brief zou je dan aan hem of haar kunnen laten lezen zodat ze jou wat beter kunnen begrijpen: https://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-nieuwe-partners-van-gescheiden-ouders/

Daarnaast zou je het ook nog kunnen bespreken met mama en/of papa, dan kunnen zij samen met jou kijken naar wat zou kunnen helpen. Zij willen vast ook graag dat jullie goed met elkaar door één deur kunnen.

Dikke knuffel voor jou!

Liefs, Lieke

0

Adinda

11 jaar

meer dan 1 jaar geleden

Mijn stief vader was ook stom en niet lief voor mijn moeder zij wou gelijk na een maand al intrekken bij hem maar ik wou dat niet want als mijn moeder er niet was deet hij heel gemeen regen mij maar ik hoop dat dat jouw niet overkomt hij is nu weg en ik kom hem wel slaan en mijn moeder ook want het is heus niet mijn schuld dat zij zo stom deet

0

respond to letter