B. (20) in

Ons aan de kant schuift

Hii,
Ik heb eigenlijk niet echt een vraag, maar meer iets waar ik mee zit.. Sinds ik 3 jaar ben zijn mijn biologische ouders al uit elkaar. Mijn vader heeft toen een nieuwe vriendin gekregen en zij zijn inmiddels 13 jaar getrouwd. Helaas heeft zij aangegeven dat ze wilt gaan scheiden. Mijn vader snapt hier niks van en doet er alles aan om haar besluit te laten veranderen. Het moment waarop zij aangaf te willen gaan scheiden, hebben mijn zus en ik mijn vader enorm getroost en gesteund. We deden er alles aan om onze vader er doorheen te slepen. Soms ging dit ten koste van onze eigen behoeftes.. Maarja het verdriet van mijn vader was voor mij een enorme impact en daarom probeerde ik er alles aan te doen om de situatie voor mijn vader toch een beetje rustiger te maken. Ik had het er erg moeilijk mee om hem zo verdrietig te zien en dat heb ik nu nog steeds. Al gaat het nu wel een stuk beter dan in het begin. Wat ik erg lastig vind is dat mijn vader aan ons vraagt of we normaal kunnen doen als zij er is en of we het zo leuk mogelijk voor haar kunnen maken. Soms lijkt het alsof hij alles voor haar doet en ons dan maar een beetje aan de kant schuift.. Terwijl wij hem juist zo enorm hebben opgevangen! Ik vind het lastig als ik hier over na denk, want aan de ene kant voelt het soms echt niet oké, maar aan de andere kant snap ik ergens ook wel dat hij er alles aan wilt doen om haar besluit te laten veranderen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Ella
17 dagen geleden

Lieve B, Bedankt dat je je verhaal hier met ons wilt delen! Jeetje wat een vervelende situatie. Je schrijft dat je het moeilijk vindt om je vader verdrietig te zien. Dit gevoel herken ik, sinds de scheiding van mijn ouders (10 jaar geleden) gaat het niet zo goed met mijn vader. Hij zit vaak tegen een depressie aan, er zijn soms momenten waarop het wat beter lijkt te gaan maar valt toch hij elke keer terug. Mijn vader zo zien heeft mij als kind vaak verdrietig gemaakt. Ik wilde er alles aan doen om mijn vader te ontlasten, dus ik… Lees verder »

Anne
18 dagen geleden

Lieve B, Wat een duidelijk verhaal schrijf jij hier, en wat ontzettend herkenbaar! Super stoer dat je dit op het forum wil delen, want het achterste van je tong laten zien is niet altijd makkelijk. Wat super lief dat jullie je vader zo willen steunen tijdens zijn tweede scheiding. Als kinderen van gescheiden ouders zijn we sneller geneigd om te gaan zorgen voor onze ouders, in plaats van andersom. Ik had dat zelf ook, toen mijn vader voor de tweede keer ging scheiden. Ik voelde me zó rot voor hem, en ik wilde hem alles uit handen nemen zodat hij… Lees verder »