Vera <3 (14) in

Niet meer naar vader verwerken

Hoi!! ik ga sinds de zomervakantie niet meer naar mijn vader toe omdat ik altijd een knoop in mijn buik had zodra ik in zijn deuropening stond. Mijn beste vriendin heeft me heel erg geholpen om het ergste te verwerken maar het is nog steeds niet weg.. hoe kan ik toch nog een beetje genieten van het leven als ik dit in mijn hoofd heb zitten?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Luna
12 dagen geleden

Ik zie mijn vader ook al 4 jaar niet meer maar je moet weten dat het altijd goed is om met je moeder erover te praten en met hem zelf en of andere mensen ik snap je..

Kenza
13 dagen geleden

Hee Vera, ik snap heel goed dat je dit lastig vindt om te verwerken en wat goed dat je hier op het forum je vraag stelt! Mijn ouders zijn ook gescheiden en aan het begin vond ik het lastig om naar mijn vader te gaan. Wat bij mij heeft geholpen is om met mijn vader te bespreken waarom ik het lastig vond om bij hem langs te komen. Daarna vond ik het makkelijker om met mijn vader te praten en naar hem toe te gaan. Heb jij dit al met je vader kunnen bespreken? Emmeline heeft hier 10 tips gegeven… Lees verder »

Dominique van Vreden
13 dagen geleden

Hoi Vera, Ik snap je gevoel heel goed, ik ga ook niet meer naar mijn vader en heb ook geen contact meer met hem. Aan het begin vond ik dit heel erg moeilijk ik zat er heel erg mee als ik vriendinnen wel het gezellig zag hebben met hun vader, maar wat mij heel erg heeft geholpen is om mezelf veel bezig te houden. Ik ging veel met vriendinnen afspreken ik begon met werken en hierdoor kreeg ik heel veel afleiding waardoor ik er uiteindelijk niet meer mee zat. Ook ben ik veel gaan sporten zodat als ik ermee zat… Lees verder »

Daniëlle
14 dagen geleden

Hoi Vera! Allereerst wil ik je even zeggen hoe knap ik het van je vindt dat je een bericht op het forum hebt geplaatst. Daarnaast vind ik het het heel knap dat je deze keuze hebt gemaakt voor jezelf, ik kan me voorstellen dat dat niet makkelijk geweest is voor je. En wat fijn dat je beste vriendin je zo veel heeft geholpen! Ik denk dat het misschien zou kunnen helpen om er meer over te praten met mensen in je omgeving of om je gedachtes op te schrijven in een boekje, dit helpt mij altijd heel erg om meer… Lees verder »

Murph
16 dagen geleden

Lieve Vera,
hoe vervelend het ook allemaal is, je hebt voor jezelf gekozen en dat was hier de juiste keuze.
Het kan helpen om met iemand te praten, dit kan iemand op school zijn, zoals een vertrouwenspersoon, of bijvoorbeeld een psycholoog. Heel veel mensen lopen bij de psycholoog en het kan een fantastische optie zijn om met iemand te praten die overal buiten staat en niet in je familienetwerk zit.
Geen enkele weg is gemakkelijk helaas.
Het allerbelangrijkste om te onthouden is dit: jouw gezondheid is erop vooruit gegaan door dit besluit en dat is fantastisch!