Lotte (19) in

Inwonende nieuwe vriend moeder

Hi lieve mensen, ik heb een tijdje terug al een bericht geplaatst over de vriend van mijn moeder die bij ons is komen wonen. Ik ben zelf 19 en mijn ouders zijn al heel lang gescheiden. Mijn moeder heeft sinds vorig jaar een nieuwe vriend en die woont sinds twee maanden bij ons in huis. Dit is toen totaal niet met mij en mijn broers overlegd en zowel de manier waarop het gegaan is als überhaupt het feit dat deze man bij ons kwam wonen, vonden wij niet leuk.

Ondanks mijn verdriet en hoe vervelend ik de situatie vond (wat ik ook aan mijn moeder heb laten weten), heb ik geprobeerd het te accepteren en gewoon door te gaan. Maar we zijn nu twee maanden verder en het lukt gewoon niet. Ik vind het raar om te zeggen maar ik ben echt ongelukkig door deze situatie en vind het niet meer leuk thuis. Ik vind die man niet leuk, hij doet totaal geen moeite om ons te leren kennen of om een beetje mee te draaien in ons gezinsleven. Ik weet dat mijn broer hier ook zo over denkt. We zijn van plan om toch nog een keer met onze moeder te gaan praten, maar is er iemand die tips heeft om deze situatie op korte termijn iets ‘dragelijker’ te maken?

Liefs en alvast bedankt

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Pleun
10 dagen geleden

Hoi Lotte, Wat goed dat je deze vraag stelt! Ik kan me voorstellen dat het onwijs wennen is. Zelf heb ik het namelijk ook echt lastig gevonden toen wij bij de nieuwe vriend van mijn moeder ging wonen. Want alles is opeens anders! Er zijn twee dingen die mij hebben geholpen in de beginperiode. Als eerst was het fijn om er voor te zorgen dat mijn kamer een hele fijne plek was waar ik mij vaak genoeg kon terug trekken om mijn eigen ruimte te hebben. Maar ook om juist dingen te ‘organiseren’ die we allemaal leuk vinden. Zoals bijvoorbeeld… Lees verder »

Nina
11 dagen geleden

Hi Lotte, Wat fijn dat je nog een vraag op dit forum hebt geplaatst. En wat een vervelende situatie voor jou en je broer.  Zelf heb ik nooit met de partners van mijn ouders gewoond dus ik heb niet precies dezelfde ervaring. Daarentegen ken ik wel heel goed het gevoel van niet naar geluisterd worden en dingen die gebeuren zonder dat er gecommuniceerd wordt.  Mijn moeder heeft laatst de achternaam van mijn stiefvader aangenomen zonder dat te vertellen. Dit is natuurlijk een hele andere situatie maar ik vond het ook niet leuk dat er niets met m’n zusje en mij… Lees verder »

Sara
11 dagen geleden

Hoii Lotte,
Ik zou als ik jou was er een goed en eerlijk gesprek over hebben met je moeder en hopen dat er veranderingen komen. Ik hoop dat het snel beter gaat met je. Groetjes!