Linde (14 jaar) in

Ik voel me niet thuis

ik heb gescheiden ouders en heb het daar heel lastig mee. mijn vader heeft een vriendin (Duits) en ik moet haar mijn “bonus moeder” noemen. en nu mijn ouders gescheiden zijn doet mijn vader anders, heel anders hij is aan het sporten, wat hij al deed alleen nu nog meer. hij is wel gelukkiger maar ik vind hem niet leuk meer, hij heeft altijd wel iets waar hij wat van vind wat bijna altijd negatief is en als mij stiefmoeder iets negatiefs over mij zegt gaat hij daar volledig in mee. ik voel me gewoon niet thuis daar. en bij mijn moeder wel maar ik mag niet bij mijn moeder wonen. en ze willen ook dat ik blijf wisselen tot ik 18 ben. en ik ben er gewoon nu al klaar mee. ze zijn 4,5 jaar gescheiden vlak voor de zomer vakantie. toen ze het vertelde ben ik heel verdrietig naar boven gegaan en heb ik mijn spullen gepakt en ben ik bij mijn opa en oma gaan logeren. ik voel me er gewoon niet goed bij dat ik me niet thuis voel en dat heb ik mijn vader ook gezegd maar wat ik niet heb gezegd is dat ik me daar ook nooit thuis ga willen voelen. omdat dat me te veel tijd kost, ik heb al 4,5 jaar nodig gehad om me te laten wennen aan de scheiding maar dat is niet gelukt. mijn vader snapt ook niet dat ik een puber ben en dat ik soms ergens wat van zeg maar dan is het meteen zo van “ heb je het tegen mij?, met die grote mond van je” en ik klink best wel schoor in mijn stem en dat zeg ik iets op een normale toon en dan doen mijn vader en stiefmoeder helemaal boos en dan willen zij dat ik me thuis ga voelen in dat huis met hun erin.

heeft er nog iemand zo’n zelfde probleem? ik zou het fijn vinden als ik met iemand kan praten met wie een beetje in hetzelfde schuitje zit.

groetjes Linde

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Linde
Linde
16 dagen geleden

lieve carme, Kimberly en leonora, ik heb al een buddy en daar ben ik nu 2 dagen mee aan het chatten en het is fijn. maar ik heb er al met mijn vader en stiefmoeder over gehad dat ik me daar niet thuis voel. en ik wist eerst niet zo goed waarom. maar sinds een weekje of 2 weer ik dat het bestaan van een vriendin van mijn vader en het gedrag van mijn vader en stiefmoeder het is. altijd als ik daar ben is er wel iets om mij op af te zeiken ( sorry dat ik dit zo… Lees verder »

Leonora
16 dagen geleden
Reply to  Linde

Lieve Linde, Wat fijn om te horen dat je een Buddy hebt met wie je hierover kan praten. Ik hoop dat het je steun geeft en dat je je hart een beetje kan luchten. Ik kan me voorstellen dat je je een beetje ten einde raad voelt, omdat je al veel dingen hebt geprobeerd. Zelf heb ik vaak het gevoel gehad dat wat ik ook deed, het nooit goed genoeg was. Er ging altijd wel iets mis, of er kon altijd wel iets beter gaan. Wat frustrerend is dat he? Ik vond het erg fijn toen ik op een gegeven… Lees verder »

Leonora
17 dagen geleden

Lieve Linde, Wat dapper en fijn dat je nog meer over jezelf deelt! Ik kan me heel goed voorstellen dat je het gevoel hebt dat jij veel doet om je ouders gelukkig te maken. Zo heeft het voor mij ook een lange tijd gevoeld, terwijl dat als kind eigenlijk niet jouw taak is! Het klopt wat je zegt, je ouders zouden jou ook zeker gelukkig moeten proberen te maken. Je schrijft dat je bij je moeder je verhaal kan doen over hoe je je voelt bij je vader. Het lijkt me fijn dat dat kan, maar je schrijft ook terecht… Lees verder »

Kimberly
17 dagen geleden

Lieve Linde, Ik herken mijzelf helemaal in jouw verhaal. Ikzelf voelde mij ook totaal niet meer thuis toen mijn vader een nieuwe vriendin kreeg. Dat is echt een vervelend gevoel. Het enige wat voor mij hielp was om dit gevoel te bespreken. Niet alleen met mijn vader, maar ook met de vriendin van mijn vader. Je kunt aan hun beide aangeven hoe jij je voelt en dat dat voor jou heel vervelend is. Misschien kunnen jullie samen een paar oplossingen verzinnen om het gevoel minder te laten zijn? Daarnaast kan het ook heel fijn zijn om het gesprek eerst voor… Lees verder »

Carmen
Carmen
17 dagen geleden

Hi lieve linde, Wat goed van je dat je hebt durven te schrijven op het forum. Super knap van je dat je je verhaal wilt delen. Ik lees dat je het lastig vind dat je vader erg veranderd is mede door zijn nieuwe vriendin en dat je het daarom ook lastig vind om je thuis te voelen bij je vader. Wat lijkt me het vervelend voor je dat je je nog steeds niet thuis voelt bij je vader! Wat goed om te horen dat je je wel thuis voelt bij je moeder! Kun je met haar praten over hoe je… Lees verder »

Linde
Linde
18 dagen geleden

hoi leonora, ik vind het fijn dat je reageert, mijn moede heeft het al een beetje gezegd tegen mijn vader dat ik me niet thuis voel maar ik mag van mijn moeder ook niet 24/7 bij haar zijn hoe graag ik dat ook zou willen. ik weet wel dat ik op dit moment wissel om ervoor te zorgen dat mijn ouders gelukkig worden. ik zie alleen bij mijn vader geen sein dat hij gelukkig is met mij en dat heb ik wel bij mijn moeder. maar hoe gelukkig mijn moeder er van wordt, ik word er echt heel ongelukkig van.… Lees verder »

Leonora
19 dagen geleden

Lieve Linde, Wat dapper dat je je verhaal hebt gedeeld op het forum! Uit jouw verhaal begrijp ik dat je je niet thuis voelt bij je vader en stiefmoeder en dat je het gevoel hebt dat dit ook niet gaat komen. Ik kan me voorstellen dat dit echt een lastige situatie is! Je geeft ook aan dat je eigenlijk graag bij je moeder wil wonen, maar dat dat niet mag. Ik herken veel van je verhaal. Toen mijn ouders gingen scheiden heb ik ook veel gewisseld, het ene jaar woonde ik bij mijn vader en stieffamilie en het andere jaar… Lees verder »