Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Ik mag niets met mijn vader doen

May, 13 jaar

Mijn oudersRuzieWat de f@#ck?!
Hey, ik zit er dus mee dat als mijn vader iets met mij wil doen en ik dat vraag aan mijn moeder word ze boos dat ik niet zeg tegen mijn vader dat hij mijn moeder moet appen en word ze boos, maar als ik iets met hem wil doen mag dat niet en ben ik bang om het te vragen want dan word ze weer boos. met vakantie zegt ze niks tegen mijn vader terwijl ze al lang weet wanneer wij op vakantie gaan en zegt ze dat ik ook niks moet zeggen tegen hem, en plant onze vakantie net op de datum dat mijn vader en ik naar een concert gaan waar ze al maanden wist dat we heen gingen en ik snap niet waarom.
OF

Reacties (2)

Noa

21 jaar

4 maanden geleden

Hey lieve May, wat fijn dat je het forum hebt gevonden en hier je vraag stelt, dat is super dapper van je! Wat vervelend om te lezen dat je bang bent om het te vragen, omdat je moeder dan boos wordt. Ik herken heel erg wat je zegt. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar was, dus toen heb ik er niet echt wat van gemerkt, maar toen ik ouder werd deden mijn ouders ook zulke dingen naar elkaar. Zo durfde ik op een gegeven moment ook aan beide ouders niet meer te vragen of ik wat met de ander kon doen, omdat ik toch wel wist hoe ze gingen reageren, namelijk kinderachtig over de ander of ze werden boos. Wat mij daarin wel heel erg heeft geholpen is om dit aan te geven bij mijn beide ouders. Dit vond ik heel erg spannend, dus daarom heb ik het eerst tegen een vriendinnetje gezegd. Heb jij iemand waar je fijn mee kan kletsen?

Toen ik het met haar erover had gehad, ben ik naar mijn vader gegaan en ik heb gezegd dat ik het helemaal niet fijn vindt hoe hij doet. Dit heb ik ook bij mijn moeder gedaan en ik merkte dat ze het steeds meer begrepen. Ik vertelde ze dat ik het graag bij allebei leuk wil hebben en dat ik niet het gevoel wil hebben dat ik dat niet mag. Ze vonden het fijn dat ik dit vertelde en probeerde er rekening mee te houden. Dit lukte misschien niet altijd, maar de keren dat het wel goed ging, waren al zoveel beter. Denk je dat jij dit tegen je ouders kan zeggen?

Mocht dit nog wat te spannend zijn kan je ook dingen opschrijven waar je mee zit. Als je bijvoorbeeld hoort dat je moeder een vakantie heeft gepland net op het moment dat je met je vader een concert hebt gepland, kan je dit opschrijven. Op die manier is het al iets minder in je hoofd en kan je het misschien wat beter loslaten. Schrijf je wel eens dingen op? Je kan het bijvoorbeeld ook tekenen als je dat fijner vindt!

We hebben bij Villa Pinedo ook Buddy's, dit zijn jongeren die ook gescheiden ouders hebben en waar je alles aan mag vragen wat je maar wil. Mocht je dit fijn lijken kan je via deze link: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/ een Buddy aanvragen!

Mocht je nog meer vragen hebben, mag je altijd hieronder weer een reactie typen! Ik hoop dat je hier iets aan hebt

Liefs, Noa

0

Belle

25 jaar

3 maanden geleden

Hey May, Belle hier!

Wat dapper dat je hier op het Forum iets wil delen over jouw situatie.

Het klinkt alsof je soms klem zit tussen je ouders, klopt dat? Dat is helaas iets wat ik herken. Mijn ouders konden na de scheiding niet met elkaar door één deur en daar had ik altijd veel last van. Dan waren ze geïrriteerd over elkaar, maar dat lieten ze dan merken aan mij. Stom is dat hé? Want wij, als kinderen van onze ouders, hebben hier natuurlijk niets meer te maken.

Wist je dat wij met alle jongeren van Villa Pinedo een brief hebben geschreven voor gescheiden ouders? Daarmee geven een kijkje in ons hoofd en hart. Je kunt ‘m hier lezen: https://www.villapinedo.nl/open-brieven/mijn-ouders/gedachten-en-gevoelens/steun/liefde/wat-de-f%40%23ck%3F!/aan-alle-gescheiden-ouders

Zou het een idee kunnen zijn om deze ook aan je ouders te geven? Misschien hebben ze dan meer begrip voor wat deze situatie met jou doet. Wat denk jij?

Liefs, Belle

En ppsssst… er is trouwens ook een brief speciaal voor jou! Hier kun je ‘m lezen: https://www.villapinedo.nl/open-brieven/

0

respond to letter