In gesprek met staatssecretaris Van Rijn & interview op Radio1

Villa Pinedo
07 mei 2014

Naar aanleiding van een Tweede Kamerdebat over vechtscheidingen dat op woensdag 14 mei 2014 heeft plaatsgevonden, nodigde Staatssecretaris Van Rijn Villa Pinedo uit om te horen en te zien voor wie hij zijn uitvoeringsplan ter voorkoming van vechtscheidingen heeft geschreven. Janina Groen was één van de jongeren die vandaag duidelijk mocht maken wat de beleveniswereld van een kind van gescheiden ouders is. Samen met Dara, Marleen, Nichal en Marsha Pinedo gingen zij vol goede moed het gesprek in.

Het gesprek verliep op een open en eerlijke manier en gericht op zowel de emotionele kant als de praktische kant met concrete adviezen. Het mooiste advies wat de jongeren aan dhr. Van Rijn gaven was: “Vergeet ons niet want er wordt in een scheiding veel gepraat over ons, maar niet met ons.”

Na dit gesprek gingen Janina en Marsha naar de Tweede Kamer om live bij Radio1 verslag uit te brengen over het gesprek. Bijna een kwartier lang werden er door de koptelefoon vragen gesteld die zij vanuit hun eigen ervaring zo konden beantwoorden. Hopelijk is het werk van Villa Pinedo hierdoor weer iets bekender geworden en zorgen we voor een nog groter bereik om vervolgens zoveel mogelijk mensen bewust te maken. Luister hier het fragment van Radio1 terug.

Luister hier het fragment van Radio1 terug.