ilse (13) in

Wil niet naar vader

ik zit de laatste tijd erg op slot. omdat ik niet weet wat ik moet doen. mijn vader noemt me vaak dom of domblondje en het begon als grapje maar hij zegt het vaak en ik ga daardoor aan mezelf twijfelen en ik zit nu in de eerste en k ga naar een andere school een niveau lager doen. en heb dus weinig geleerd voor mijn toetsweek waardoor k alleen maar onvoldoendes heb. en ik heb nu vakantie en een foto van mijn cijferlijst gestuurd naar mijn vader en hij is super boos en zegt dat ik heel het jaar niks gedaan heb en dat ik niet mag afsprekend en dat ik geen telefoon heb als ik naar hem toe ga. het is nu woensdag en vrijdag avond ga ik naar mijn vader en ik wil gewoon niet ! en ik weet niet wat ik moet doen en mijn moeder kan me ook lastig helpen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Selena
26 dagen geleden

Lieve Ilse, Super fijn dat jij ons forum hebt gevonden en hier je verhaal deelt! Ik begrijp uit jouw berichtje dat je in een best lastige situatie zit op dit moment en nu ook aan jezelf twijfelt. Zelf ben ik na de scheiding bij mijn moeder gaan wonen, omdat ik het daar net iets fijner vond thuis. Ik had geen ruzie met mijn vader en ik spreek hem ook nog steeds, dus dat vond ik zelf wel heel prettig. Ik begrijp dat het niet fijn voelt als je zo wordt genoemd en ik denk dan ook dat het een goed… Lees verder »

Isa Wilms
26 dagen geleden
Reply to  Selena

Hallo, Ik begrijp dat je het niet leuk vind als je vader zo’n dingen zegt. Mijn advies is om er met hem over te praten. Geef aan dat je het niet fijn vindt dat hij je zo noemt en dat je daardoor onzeker wordt. Over je cijfers. Het is belangrijk om goed je best te doen om school. Het kan soms moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven maar het zijn maar een paar jaartjes. De reactie van je vader is misschien een beetje overdreven naar mijn mening maar ik snap hem wel. Hij wil je waarschijnlijk alleen maar helpen. Hij… Lees verder »

Anoniem
26 dagen geleden

Praat erover met je moeder, of iemand anders die je goed begrijpt. En niet bang zijn om t te zeggen. Ze zullen het heust begrijpen.